Drillo savner «Myggen»

<p><strong>SAVNET:</strong> Erik «Myggen» Mykland (t.h.) i aksjon mot greske Grigoris Georgatos (t.v.) og Michalis Kasapis under EM-kvalikkampen på Ullevaal i 1999. Egil Drillo Olsen skulle gjerne sett en utgave tilnærmet lik Mykland i dagens norske mannskap. </p>
SAVNET: Erik «Myggen» Mykland (t.h.) i aksjon mot greske Grigoris Georgatos (t.v.) og Michalis Kasapis under EM-kvalikkampen på Ullevaal i 1999. Egil Drillo Olsen skulle gjerne sett en utgave tilnærmet lik Mykland i dagens norske mannskap.

<pDrillo mener dagens norske spillere er bedre enn mannskapet han rådde over på 90-tallet. Men han skulle gjerne hatt en type lik Erik Mykland til disposisjon </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL STADION (ABC Nyheter): Når Drillo i morgen leder Norge for tredje gang, i sin andre periode som landslagssjef, skulle han gjerne sette at én spiller fra det gyldne 90-tallsmannskapet var med i troppen.

Norge mangler en liten «Mygg» på midtbanen mener Drillo.

Potensial

- Jeg mener at dagens utgave totalt sett er bedre enn det mannskapet som var tilgjengelig på 90-tallet, men dersom jeg skulle plukke ut én spiller som jeg gjerne skulle sett i dagens tropp så må det blir Erik Mykland, sier Drillo til ABC Nyheter på dagens pressekonferanse på Ullevaal stadion.

Erik Mykland var en av Drillos mest betrodde spillere da han ledet Norge i perioden 1990-98. Han stoppet på 78 kamper og scoret to mål med flagget på brystet. Han var også med i begge Drillos VM-tropper i 1994 og '98 - samt EM i 2000 da laget ble ledet av Nils Johan Semb.

Drillo mener Norge anno 2009 innehar ekstreme kvaliteter i laget, men han savner en «motor» på midten.

- Vi har fart og både løps- og hodestryke i mannskapet, men vi skulle gjerne hatt en utpreget type alá Erik Mykland i dagens mannskap.

Han er dog rask med å legge til at det er typer i dagen 20-mannstropp mot Finland som har potensial til å komme opp på det nivået den lille sørlendingen hadde på sitt beste.

- Den som ligger nærmest i dag er Christian Grindheim. Mot Tyskland (seier 1-0 red. anm.) viste han ekstremt mye positivt og var tilnærmet lik det vi husker hva «Myggen» gjorde. Han leverte blant annet mange gode pasninger, var aggressiv og hele tiden på tå og hev.

Les også: Fortsetter ut VM-kvaliken

En ære

Drillo savner en type som Myggen på landslaget. Her under VM i Frankrike i 1998.Drillo savner en type som Myggen på landslaget. Her under VM i Frankrike i 1998.

Grindheim på sin side er smigret over sjefens karakteristikker, men mener det får være opp til andre å avgjøre om han ligner Erik Mykland i måten å spille på.

- Det kan ikke jeg uttale meg om, det får være opp til uttale seg om.

- Men det er klart det er en ære å bli sammenlignet med Mykland, sier midtbaneterrieren til ABC Nyheter.

Grindheim ønsker å bli husket for spilleren Christian Grindheim, ikke han «som lignet på Erik Mykland».

- Jeg må innrømme at jeg ikke har som mål å bli en ny Mykland. Jeg prøver hele tiden å utvikle meg i trening og kamp. Gjennom dét håper jeg å bli en bedre spillere på alle mulige måter, sier Grindheim til ABC Nyheter.

Ta tilbake Ullevaal

Drillo mener de norske spillerne har fått vel mye pepper det siste året og sier laget er bedre enn det resultatene viser.

- Det har egentlig blitt tegnet et feil bilde av det norske landslaget de siste årene,de har ikke vært så dårlige som resultatene kanskje kan tyde på. Selv om vi hadde mye suksess på 90-tallet er det hevet over en hver tvil om at dagens spillere er bedre enn hva som var tilfellet under min første periode med landslaget, sier Drillo videre til ABC Nyheter.

Grindheim nyter stor suksess i den nederlandske klubben Heerenveen, som ledes av nordmannen Trond Sollied. Den tidligere Haugesund- og VIF-spilleren skryter av Drillo som sjef.

- Han sier ting først og fremst på en enkel måte. Og så er han klar og tydelig i formidlingen av det han ønsker å få frem.

Om morgendagens landskamp er Grindheim klar på hva som blir det viktigste.

- Vi skal først og fremst gjennomføre en god kamp og vinne tilbake folkets tillitt.

- Vi skal ta tilbake Ullevaal som vår festning, sier Grindheim til ABC Nyheter.

Norge-Finland spilles i morgen på Ullevaal stadion med avspark klokken 19.00.

Christian Grindheim, her i aksjon mot Tyskland i februar, regnes av Drillo som den spilleren som ligger nærmest Erik Mykland i spillestil.Christian Grindheim, her i aksjon mot Tyskland i februar, regnes av Drillo som den spilleren som ligger nærmest Erik Mykland i spillestil.

Personvernpolicy