Fortsetter ut VM-kvaliken

Landslagstrener Egil Drillo Olsen  under fotball-landslagets trening på Bislett  i Oslo mandag.<br>Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
Landslagstrener Egil Drillo Olsen  under fotball-landslagets trening på Bislett  i Oslo mandag.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

<pEgil Olsen fortsetter som landslagssjef ut VM-kvalifiseringen. Det bekreftet Norges Fotballforbund tirsdag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL STADION (ABC Nyheter): Går Norge til VM i Sør-Afrika, så ledes laget av Drillo.

- Vi hadde gode samtaler med Drillo i Sør-Afrika og ble enige om at han sitter ut kvalifiseringen og et VM dersom vi skulle klare å kvalifisere oss til det. Vi er veldig fornøyde med jobben Egil Olsen har gjort så langt og ser ingen grunn til at han ikke skal fortsette, sier generalsekretær Karen Espelund i Norges Fotballforbund.

Drillo er glad for at han får fortsette og sier det ville vært nærmest meningsløst om han ikke også skulle få lede laget i Sør-Afrika neste sommer.

- Det sier seg nesten selv. Det er naturlig at jeg også fortsetter under VM, sier Drillo.

Ingen andre kandidater

Da Drillo ble ansatt som midlertidig landslagssjef i januar skulle han i første omgang lede Norge i landskampene mot Tyskland, Sør-Afrika og Finland, men med mulighet for forlengelse ut kvalifiseringen.

NFF-styret mener det ikke er noen grunn til å vente med å forlenge Olsens avtale til etter onsdagens kamp mot Finland.

- Vi jobber per i dag ikke aktivt med andre kandidater, men vi har dannet oss et godt bilde av hvilke muligheter som foreligger den dagen Egil takker av, bekrefter hun.

Drillo på sin side sier at han vil være med i prosessen med å finne den nye treneren.

- Jeg har vært med hele veien, også i jobben med å finne Åge Hareides erstatter. Jeg kommer til å delta i arbeidet med personen som kommer etter meg, sier han.

Bonus

Fotballforbundet og Egil Drillo Olsen er også kommet til enighet om en eventuell bonus dersom landslaget skulle klare å kvalifisere seg til neste års sluttspill. Ingen av partene ville si noe om hva Drillo får for å lede laget til et VM-sluttspill - 12 år etter at Norge sist var med i det ypperste selskap.

Men generalsekretær Espelund kunne avsløre at Drillo blir «en rik mann» om han lykkes.

- Han får en hyggelig bonus, var alt hun ville si.

Drilllo var raskt ute med å tilføye på en humoristisk måte.

- Var det ikke 15 millioner vi ble enige om?

Samme støtteapparat

Drillo vil også ha med det samme støtteapparatet han i dag har framover. Det eneste fotballforbundet må se nærmere på er rollen til keepertrener Frode Grodås.

- Alle som følger Egil i dag har avtaler med oss. Vi ønsker veldig at Frode Grodås blir med videre, men det er diskusjon vi blant annet må ta med Lillestrøm, sier Espelund.

Drillo står med en seier og ett tap i sine to første kamper etter comebacket som landslagssjef. Mot Tyskland ble det 1-0-seier, mens Norge tapte 1-2 for Sør-Afrika sist lørdag. Onsdag venter Finland på Ullevaal stadion. Drillo er ubeseiret i 29 strake hjemmekamper.

Personvernpolicy