Sammenligner Frp med tyske soldater

Ola Borten Moe intervjues i en pause under Senterpartiets landsmøte i Ålesund fredag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
Ola Borten Moe intervjues i en pause under Senterpartiets landsmøte i Ålesund fredag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX

<pSps Ola Borten Moe inviterer til «et nytt Stalingrad».</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND (ABC Nyheter): Da Senterpartiets Ola Borten Moe skulle holde tale om ”Et grønnere næringsliv” benyttet han sjansen til å komme med et frontalangrep på Fremskrittspartiet.

Med en retorikk som nok går rett hjem i landbrukspartiet sammenlignet han sine politiske motstandere med rovdyr, og lovde at Senterpartiet skal gå i kampen med Fremskrittspartiet.

– Vi må kalle en spade for en spade, et rovdyr for et rovdyr. De farligste rovdyrene er ikke ulv, gaupe, jerv eller bjørn. Det er politiske rovdyr som må jaktes ned og tas ut – med fredelige midler, sa Borten Moe i sin tale.

Borten Moe er leder for næringskomiteen på Stortinget, og talen for øvrig handlet som var kjemisk renset for hvordan næringslivet skal bli grønnere og mer naturvennlig.

At fienden er Fremskrittspartiet ble det viktige, og talen hadde nok ufrivillig undertittelen ”15 minutes of fame”, noe som understreker at dette er et utspill Borten Moe regnet med ville få medieoppmerksomhet.

– Dette bør bli et nytt Stalingrad. Vi skal omringe dem, ikke gi opp, bite oss fast – og vinne ved å spre kunnskap om det de sier og stemmer for, sier Borten Moe.

– Jeg snakker om Fremskrittspartiet, den politiske kraften som mest systematisk og minst gjennomtenkt går til valg og søker mandat for å ødelegge landbruket, underminere familier og slette spor etter norske livsformer, sier Sp-representanten.

Sammenligningen med Stalingrad spiller på byens historie under andre verdenskrig. Nærmere to millioner soldater sto mot hverandre med, og tyskerne ble etter sine første fremskritt omringet av den røde armé. De tyske soldatene endte opp med hele 750.000 drepte.

Personvernpolicy