Kameraten (8) reddet Manon (7) fra kidnapper

<p>Lokale politimenn patruljer skoleområdet på <em>La Haise </em>i byen Plaisir. De søker fremdeles en eldre, ukjent gjerningsmann som forsøkte å kidnappe en av skolens elever, sjuårige Manon. FOTO: Scanpix. </p>
Lokale politimenn patruljer skoleområdet på La Haise i byen Plaisir. De søker fremdeles en eldre, ukjent gjerningsmann som forsøkte å kidnappe en av skolens elever, sjuårige Manon. FOTO: Scanpix. 

<pNå hylles barna over hele Frankrike.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En sju år gammel jente ble forrige fredag forsøkt kidnappet fra en lekeplass utenfor barneskolen i den franske byen Plaisir rett vest for Paris.

En eldre mann forsøkte å lokke henne inn i bilen sin, men jenta, som avisen kaller Manon, begynte å skrike og gjøre motstand da mannen begynte å dra henne mot sin egen bil.

Da trådte hennes åtte år gamle skolekamerat inn. Ifølge den franske hovedstadsavisen Le Parisien sparket og slo åtteåringen den eldre mannen, og han forsøkte å spenne bein på mannen da han slepte sjuåringen etter seg. Mannen rømte fra stedet.

Politiet i Plaisir har utarbeidet en fantomtegning, og jager nå en eldre mann i området rundt byen. FOTO: Scanpix.Politiet i Plaisir har utarbeidet en fantomtegning, og jager nå en eldre mann i området rundt byen. FOTO: Scanpix.

- Jeg har aldri sett en liknende spontanreaksjon. At så små barn beskytter hverandre er svært uvanlig, sier en embetsmann i Plaisir til avisen.

Nå hylles både Manon og hennes redningsmann i franske aviser, og måten de jagde vekk kidnapperen blir beskrevet som eksemplarisk.

- Dagens barn er mer klare over faren, og de har også hørt om overgripere i media. De vet at de ikke skal snakke med fremmede, og de vet å være på vakt mot pedofile, sier en ikke navngitt psykolog til avisen.

Politiet i den franske byen Plaisir jager fortsatt den eldre mannen etter et kidnappingsforsøk i forrige uke. Mannen er beskrevet som eldre, med hvitt hår, et lite skjegg. Han skal ha rømt fra stedet i en mørk cabriolet, melder nyhetsbyrået AFP.


View Larger Map

Personvernpolicy