17-åring bøtelagt for å ha lagt ut sexliste på nettet

Artikkelen fortsetter under annonsen

<pEn 17 år gammel gutt fra Ofoten må betale 4.000 kroner i bot etter å ha publisert en liste på nettet med navn og terningkast på jenter han hadde hatt sex med.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

17-åringen har erkjent forholdet og vedtatt forelegget, opplyser politiadvokat Rita Hermansen Eide i Midtre Hålogaland politidistrikt til Harstad Tidende.

Det var i februar at gutten la ut listen med navn på seks jenter i alderen 14 til 17 år på Norges største nettsamfunn, VGs Nettby. I tillegg til jentenes navn, fremgikk tidspunktet for når han hadde hatt sex med dem. Jentene ble bedømt med terningkast.

Politiet ble kjent med saken etter at foreldrene til noen av jentene tok kontakt. 17-åringens liste lå ute på nettet i fire dager før politiet kontaktet Nettbys administrasjon, som så slettet den.

Hermansen Eide gjør det klart at enkelte av jentene var under den seksuelle lavalder, noe som gjorde at politiet vurderte sedelighetssak. Men fordi gutten selv var bare 17 år, henla politiet denne delen av saken.

Flere skoler i Harstad-området har opplevd at elever har blitt utsatt for grov mobbing på nettet. Fenomenet har vokst seg så stort at tiltak mot mobbing på nettet er i ferd med å bli et fast innslag på timeplanen på Harstad-skolene, og politiet og kommunen vil ha møter med barn for å informere om nettmobbing. (©NTB)