Wara i dobbeltrolle

Flere tusen politifolk fra hele landet demonstrerte for bedre lønn og arbeidsvilkår i Oslo onsdag. (Foto: Andreas H. Lunde)
Flere tusen politifolk fra hele landet demonstrerte for bedre lønn og arbeidsvilkår i Oslo onsdag. (Foto: Andreas H. Lunde)

<pFremskrittspartiet støtter Politiets Fellesforbund i demonstrasjonene mot regjeringen. De deler også rådgiver.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag demonstrerte rundt 3.000 politiansatte i Oslo i protest mot at regjeringen vil fjerne forhandlingsretten deres. I spørretimen ba Frp-nestleder Per Sandberg regjeringen rydde opp i politikrisen.

Nå viser det seg at både Fremskrittspartiet og Politiets Fellesforbund benytter samme informasjonskonsulent, tidligere stortingsrepresentant Tor Mikkel Wara, melder NRK.

Han er tidligere stortingsrepresentant for Frp og holder nå foredrag for partiet. Han regnes som en av strategene Siv Jensen hører mest på. Samtidig gir han råd til Politiets Fellesforbund.

– Han er en av mange som har gitt oss råd, men vi har mange gode støttespillere, sier leder i Politiets Fellesforbund Arne Johannessen til NRK.

Arbeiderpartiets Anne Marit Bjørnflaten mener man kan undres over hvem som egentlig formulerer kravene til Politiets Fellesforbund.

– Kravene om risikotillegg og kompensasjon ble ikke satt fram i de formelle forhandlingene. Man kan stille spørsmål ved strategien som fellesforbundet har valgt. Det er ett parti som har lettere for å innfri krav framsatt på denne måten, og det er Fremskrittspartiet, sier Bjørnflaten. (©NTB)

Personvernpolicy