Ingen vinner av krimkonkurranse

(Illustrasjonsfoto: Colourbox)
(Illustrasjonsfoto: Colourbox)

<pIngen av de 67 bidragene som ble sendt inn til Cappelen Damms konkurranse om den beste krim- og spenningsromanen var gode nok, mener juryen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB-Trine Andersen):Forlaget har derfor valgt ikke å dele ut noen førstepremie. Vinneren av konkurransen var lovet utgivelse og en premie på 200.000 kroner.

- At det ikke blir delt ut noen premie er slikt som skjer fra tid til annen. I konkurransen etterlyste vi et manus som kunne bidra til å revitalisere sjangeren. Det fant ikke juryen i de innsendte bidragene, derfor blir det heller ikke delt ut noen førstepremie, sier forlagssjef Anne Fløtaker i Cappelen Damm til NTB.

Hun sier at alle de 67 som har sendt inn sine bidrag har fått beskjed om at det ikke blir delt ut noen førstepremie.

- Trist

Konkurransen ble arrangert i samarbeid med Rivertonklubben, som hadde en representant i juryen.

- Jeg synes det er trist at det ikke kunne kåres noen vinner og har stilt meg spørsmålet om juryen kanskje har lagt lista veldig høyt, sier Jon Michelet, krimforfatter og mangeårig president i Rivertonklubben. Han overlot i forrige uke presidentvervet til Hans H. Skei.

Michelet håper nå at Cappelen Damm vil gå videre med noen av manusene de har fått inn, og at de gir konsulenthjelp og veiledning med tanke på utgivelse.

- Det var på den måten jeg selv debuterte som krimforfatter. Jeg sendte i 1975 inn et manus til en konkurranse, ble ikke blant de tre vinnerne, men ble kjøpt inn og boka ble utgitt i Den svarte serie, sier Michelet.

Boka var «Den druknes ei som henges skal», den første Michelet skrev om Vilhelm Thygesen.

- Spennende bidrag

Juryen som har vurdert manusene i Cappelen Damms krimkonkurranse har bestått av Audun Engelstad (fra Rivertonklubben), Frode Grytten og Tove Nilsen. De skriver blant annet dette i sin enstemmige begrunnelse for ikke å dele ut noen pris:

- Juryen har i sitt arbeid jaktet på en overraskende og original kriminalroman. I manusbunken har vi funnet spennende og fine bidrag, men etter nærmere vurdering har vi konkludert med at disse manusene er for konvensjonelle i formen til å oppfylle konkurransekravet om nyskaping.

Personvernpolicy