Omskar guttebarn på kontoret

Artikkelen fortsetter under annonsen

<pDa sykehuset ikke ville omskjære lenger, valgte den danske legen å omskjære 15-20 gutter i et kontorlokale.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var onsdag og torsdag for to uker siden at kontorlokalene til Det muslimske trossamfunnet i Kristiansand ble brukt til omskjæring.

– Vi ønsker selvsagt helst å gjøre det på sykehuset, men vi får ikke tilgang, sier Hamze Harhat, som brakte den dansk-palestinske kirurgen Said Ahmed-El Batran til Norge og organiserte fellesaksjonen i Kristiansand.

Tidligere i vinter bestemte Sørlandet sykehus i Arendal at de ikke lenger ville la det offentlige betale for rituell omskjæring. Det samme har avdelingene i Flekkefjord og Kristiansand bestemt.

– Vi må hele tiden prioritere i en endeløs strøm av ønsker om behandling. Disse har ikke noen rett til helsehjelp, og gruppen blir rett og slett nedprioritert, sier urolog Ole Tysland ved Sørlandet sykehus Kristiansand.

Dzjabraih Dudajev (34) betalte til sammen 4.500 kroner for å få sine tre sønner omskåret av den danske legen. En behandling ved en privatklinikk han fikk anbefalt, ville kostet 27.000 kroner pluss moms.

– Jeg var litt bekymret for infeksjoner. Inngrepet foregikk ikke på klinikk, men på et kontor. Selvsagt ønsker jeg vi kunne gjort det på sykehuset, sier han til Fædrelandsvennen. (©NTB)