Trippeldrapssiktet erkjenner straffskyld

Krim-teknikere var mandag på åstedet for trippel-drapet i Tromsø. <br>Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX
Krim-teknikere var mandag på åstedet for trippel-drapet i Tromsø.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX

<p38-åringen som er siktet for trippeldrapet i Tromsø, erkjente straffskyld under fengslingsmøtet i Nord-Troms tingrett tirsdag. Han er varetektsfengslet i åtte uker.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– På konkret spørsmål fra dommeren svarte min klient ja på skyldspørsmålet og samtykket i påtalemyndighetens begjæring om åtte uker varetekt, sier mannens forsvarer, advokat Ulf E. Hansen, til NTB.

Advokaten anmodet retten om å la 38-åringen få medisinsk behandling under varetektsperioden. Den trippeldrapssiktede er innlagt på Universitetssykehuset Nord-Norge HF – psykiatrisk avdeling. Han vil oppholde seg der så lenge hans helsetilstand tilsier dette, heter det i en pressemelding fra politiet i Tromsø.

38-åringen møtte i retten eskortert av politi og helsepersonell. Han ble ikke bedt om å avgi noen forklaring, og politiet opplyser at han forholdt seg rolig under fengslingsmøtet.

Fortsatt ingen avhør

Den trippeldrapssiktede er så psykisk syk at det fortsatt er uvisst når politiet kan gjennomføre avhør. Onsdag vil det på nytt vurderes om mannen er i stand til å snakke med politiet.

– Det er fortsatt for tidlig å avhøre ham, sier Hansen.

På grunn av 38-åringens psykiske tilstand, har det vært tvil om vedkommende i det hele tatt kunne stille på fengslingsmøtet, som ble avholdt for lukkede dører tirsdag ettermiddag. Politiadvokat Elin Norgård Strand i Troms politidistrikt sier til NTB at politiet vurderte mannens tilstand som at han ikke var i stand til å gi et skriftlig samtykke til varetektsfengsling.

– Det kan diskuteres om hans psykiske tilstand medfører tilregnelighet, men han har erkjent straffskyld, sier forsvarer Hansen.

Siktelsen ikke utvidet

Drapsofferet Linda Anett Hansen (35) var gravid i femte måned da hun ble drept med kniv sist søndag. Dette har ikke ført til at siktelsen har blitt endret, og 38-åringen er fremdeles siktet for å ha knivstukket tre personer med døden til følge.

– For at han skal bli siktet for drap på fosteret, må man ha selvfølgelige bevis, og det har man ikke i denne saken. Jeg kan derfor ikke tenke meg at siktelsen blir utvidet, sier advokat Hansen.

Tromsø-politiet fortsatte tirsdag etterforskningen med flere vitneavhør og tekniske undersøkelser. Resultatene av de foreløpige obduksjonsrapportene var tirsdag ettermiddag ennå ikke klare.

Det har vært spekulert i om et mulig motiv for drapene kan ha vært at drepte Ragna Christensen skulle overta sokkelleiligheten som den drapssiktede leide av hennes sønn, Ole-Roger Olsen, i Tomasjordveien 75. Politiet opplyser at de etter vitneavhør ikke har noen informasjon som bekrefter dette, og avkrefter også at den siktedes leieforhold skal ha vært oppsagt. (©NTB)

Personvernpolicy