- Flertall for pelsdyroppdrett

<font size="1">Syk rev med øyeskade. Foto: Dyrebeskyttelsen Norge/NOAH. <a href="http://www.dyrebeskyttelsen.no/aktuelt/20060206_pelsdyrfarmer.shtml">Se alle bildene fra deres rapport her.</a><br></font>
Syk rev med øyeskade. Foto: Dyrebeskyttelsen Norge/NOAH. Se alle bildene fra deres rapport her.

<p80 prosent av de spurte støtter oppdrett av pelsdyr, viser en meningsmåling Norges Pelsdyralslag har fått gjennomført.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forutsetningen er at dyrevelferden ivaretas i tråd med norske myndigheters krav.

Undersøkelsen, som er foretatt av Synovate, viser at 14 prosent sier nei til pelsdyroppdrett. Størst tilslutning er det blant Arbeiderpartiets, Senterpartiets, Kristelig Folkepartis og Høyres velgere.

I en pressemelding skriver Pelsdyralslaget at problemstillingen er aktuell fordi programkomiteen i Arbeiderpartiet foreslår en mer restriktiv politikk overfor pelsdyrnæringen.

Glad for bekreftelse

– Vi er glade for å få denne bekreftelsen på at folk flest støtter en distriktsnæring som pelsdyroppdrett så lenge man kan være trygg på at dyrevelferden ivaretas, sier administrerende direktør Norges Pelsdyralslag Knut Berg,

54 prosent av de spurte har meget eller ganske stor tillit til at pelsdyrnæringen i Norge drives i tråd med myndighetenes krav, mens 81 prosent er enige i påstanden om at det bør etableres en merkeordning for pels som gir forbrukerne garanti for god dyrevelferd.

– Trist

– Det er trist at dette er nordmenns oppfatning, og at nordmenn er så lite opptatt av dyrs velferd, sier lederen i Unge Venstre, Anne Solsvik, i en kommentar.

Hun hevder at pelsdyrnæringen er og blir en næring som verken tar hensyn til dyrenes velferd eller dyrets egenverdi.

– Denne spørreundersøkelsen tar ikke inn over seg resultater fra naboland som Danmark, hvor man er klar på hvor vanskelig det er å oppnå dyrevelferd for oppdrettsdyr i bur og derfor han bestemt seg for å se på nedleggelse av næringen, sier Solsvik.

Misvisende

Line Kleveland i Dyrevernalliansen mener hele undersøkelsen bare er et eksempel på misbruk av statistikk.

– Spørsmålene som stilles er ledende og inneholder flere variabler, slik at det er usikkert hva som egentlig undersøkes, sier Kleveland.

Hun mener Pelsdyralslagets kommunikasjon er upålitelig og sier hun tror politikerne vil gjennomskue dette. For øvrig er det Dyrevernalliansens oppfatning at pelsdyroppdrett bør avvikles. (©NTB)

Personvernpolicy