Legender til Hove

Det er ingen selvfølge at Faith No More inkluderer Norge når de nå gjenforenes, mener Hovefestivalen. Foto: Vicki Berndt (Reprise Records)
Det er ingen selvfølge at Faith No More inkluderer Norge når de nå gjenforenes, mener Hovefestivalen. Foto: Vicki Berndt (Reprise Records)

<pEt gjenforent Faith No More kommer til Hove i sommer.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at Faith No More formelt ble oppløst for 11 år siden, har det vært stille rundt bandet. Men torsdag 25. juni gjenoppstår legendene på Hovefestivalen på Tromøya utenfor Arendal.

Pressetalsmann i Hovefestivalen, Gaute Drevdal, er svært glad for at Hove og Tromøya står på reiseplanen til den legendariske gruppa:

- Ingen selvfølge

- Det er ingen selvfølge at de tar seg tid til Norge i det hele tatt, så da vi fikk beskjeden for noen dager siden, sto naturlig nok jubelen i taket. Det har jo versert rykter om gjenforening en liten stund, men mange har regnet den som lite sannsynlig. Bookingmessig føles det nå litt som om det umulige har blitt mulig.

Faith No More var et av 90-tallets største band på rockfronten og var store undergrunnshelter før de ble gjenstand for kommersiell suksess etter å ha covret The Commodores-slageren «Easy». Blant gruppens andre signaturlåter finner vi «Epic», «We Care A Lot», «Midlife Crisis» og «Ashes To Ashes».

Bandet ga ut seks studioalbum før de la inn årene i 1998. Frontmann Mike Patton har siden jobbet med mange forskjellige ting innen musikkens verden, og er en av ildsjelene bak plateselskapet Ipecac Recordings som blant annet tok norske Kaada under vingene sine.

Perfekt headliner

- Faith No More har betydd mer for den musikalske utviklingen de siste tjue årene enn mange er klar over. Nettopp det at de befinner seg midt mellom hip hop, rock og metal gjør at de på en fin måte binder sammen det varierte programmet vi ønsker å ha. Det er på mange måter den perfekte headlineren for oss: Mange 20- og 30-åringer vil ha gode minner knyttet til bandet, mens de yngste vil få et møte med bandet som har inspirert favorittmusikken deres, understreker Drevdal i en pressemelding.

Hovefestivalen går av stabelen fra 22.-25. juni på Tromøy utenfor Arendal. For ytterligere infpormasjon, sjekk hovefestivalen.no.

Faith No More er også blant annet bekreftet til Download Festival i England. Se ellers ABC Nyheters festivalguide for festivalsesongen 2009: Hvem spiller hvor?

Personvernpolicy