Drapssiktet fikk omfattende tilbud

Politisperring ved huset i Tomasjordveien i Tromsdalen der det søndag ble funnet tre personer som var drept av en 38 år gammel leieboer. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX
Politisperring ved huset i Tomasjordveien i Tromsdalen der det søndag ble funnet tre personer som var drept av en 38 år gammel leieboer. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX

<p- Behandlingen har vært langvarig, god og uten begrensninger i ressursene, mener sykehusledelsen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sykehusdirektør Tor Ingebrigtsen opplyste på en pressekonferanse i Tromsø tirsdag at 38-åringen de siste to årene har hatt tre langvarige opphold med flere måneders varighet.

Ingen begrensninger

– Så langt jeg kan vurdere det, har han mottatt et omfattende tilbud. Det har ikke vært noen begrensninger i bruken av ressurser overfor denne pasienten. Som direktør er jeg godt fornøyd med den innsatsen våre ansatte har gjort, sier Ingebrigtsen.

Han viser til at det har vært en omfattende samhandling mellom UNNs sentrale sykehusavdelinger i Tromsø, Rus- og psykiatritjenesten til UNN og et distriktsmedisinsk senter i Finnmark, og kommunehelsetjenesten ved alle tre innleggelsene.

Vil lære av gransking

Men han skjønner også at det i denne spesielle saken blir reist tilsynssak mot sykehuset.

– Å vurdere om behandlingen har vært forsvarlig, er Helsetilsynets oppgave. Vi merker oss at Helsetilsynet kommer til å gå gjennom denne saken. Det er vi glad for at de gjør. Hvis vi har noen ting å lære av Helsetilsynets gjennomgang, skal vi selvsagt gjøre det, sier Ingebrigtsen til NTB.

Hadde ansvaret

Universitetssykehuset har hatt ansvaret for oppfølgingen av 38-åringen fra siste innleggelse og fram til han ble trippeldrapsmann sist søndag. Ingebrigtsen avviser å gå inn i detalj på hvilken behandling 38-åringen har mottatt ved sykehuset. Ingebrigtsen sier på et generelt grunnlag at den type langvarig oppfølging 38-åringen har mottatt, går ut på polikliniske samtaler, ofte med hjemmebesøk eller telefonkontakt etter utskrivelse.

Både sykehuset, Tromsø kommune og politiinspektør Einar Sparboe Lysnes ved Troms politidistrikt ga i Tromsø tirsdag uttrykk for at det generelt er gode samarbeidsforhold mellom de ulike etatene i Tromsø.

– Det er viktig at denne type saker ikke fører til en stigmatisering av alle psykisk syke, sier Tromsø-rådmann Gøril Bertheussen. (©NTB)


Oppdatert med en ny versjon.

Personvernpolicy