Det snødde kraftig i Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen/ Scanpix.

<pFlest sjanser til Tromsø, men det er Rosenborg som klarer å lage mål.</p

Tromsø – Rosenborg 2-4

Tromsø – Rosenborg 2-4 (0-3)

5559 tilskuere

Mål: 0-1 Alexander Tettey (17), 0-2 Marek Sapara (28), 0-2 Helge Haugen (selvmål, 40), 0-4 Vadim Demidov (47), 1-4 Miika Koppinen (77), 2-4 Sigurd Rushfeldt (str. 84).

Gult kort: Hans Åge Yndestad, Tromsø, Alexander Tettey, Rosenborg.

Dommer: Tom Henning Øvrebø, Nordstrand.

Lagene:

Tromsø (4-4-2): Sead Ramovic – Tom Høgli, Tore Reginiussen, Miika Koppinen, Hans Åge Yndestad – Ruben Yttergård Jenssen, Helge Haugen (Kevin Larsen fra 46.), Tommy Knarvik, Joel Lindpere – Morten Moldskred (Remi Johansen fra 78.), Sigurd Rushfeldt.

Rosenborg (4-2-3-1): Rune Almenning Jarstein – Mikael Lustig, Alejandro Lago, Vadim Demidov, Mikael Dorsin – Anthony Annan, Alexander Tetty – Per Ciljan Skjelbred, Marek Sapara, Trond Olsen (Steffen Iversen fra 69.) – Rade Prica (Roy Miller fra 84.). (©NTB)

– Vi vinner på effektiviteten, men det var uten tvil Tromsø som kom best i gang. Rune Almenning Jarstein holdt oss inne i kampen det første kvarteret. Han fortjener ros, sa Rosenborg-trener Erik Hamrén etter kampen.

Og det var Tromsø som kom best i gang i mandagens kamp, for det første kvarteret var det Rune Almenning Jarstein som holdt Rosenborg inne i kampen, men så scoret Alexander Tettey etter 17 minutter og kampen jevnet seg ut.

Marek Sapara (28) og uheldige Helge Haugen (selvmål, 40) gjorde at Rosenborg kunne gå til pause med 3-0. Det var et resultat av dødelig effektivitet, for Rosenborg fikk sine tre fulltreffere etter bare fire sjanser.

Det var en fartsfylt første omgang i snøkavet i Tromsø. Hjemmelaget hadde de fleste sjansene, men klarte ikke å overliste Jarstein. Det var en flatterende ledelse Rosenborg hadde etter de første 45.

– Jeg har aldri i mine 29 år som trener opplevd maken til disse forholdene, men været er det lite å gjøre noe med, så det gjaldt å holde konsentrasjonen ved like, sa Hamrén.

Rask scoring

Annenomgangen startet med en lynrask scoring. Vadim Demidov ga trønderne 4-0 i det 47. minutt, og dermed var kampen i realiteten avgjort.

– Vi gjør det vanskelig for oss selv ved å slippe inn tre mål på nesten like mange sjanser i første omgang. Det tredje og siste målet før pause var et klart frispark, slo TIL-trener Per-Mathias Høgmo fast.

Det fulgte i alle fall en periode på cirka 20 minutter da det skjedde fint lite, men så løsnet det for Tromsø.

Miika Koppinen reduserte til 1-4 13 minutter før slutt, og mer skulle det ikke til for at det ble nytt liv i kampen. Tromsø fortsatte å kjøre på etter reduseringen, og seks minutter før slutt fikk Tromsø straffe etter en dytt inne i feltet.

Sigurd Rushfeldt gjorde ingen feil fra 11 metermerket. Han sendte Jarstein i feil hjørne, og dermed pyntet han ytterligere på resultatet.

Men selv om Tromsø gikk opp til 2-4 og var best mot slutten, var aldri Rosenborg-seieren truet.

– Jeg er fornøyd med at vi står på og kjemper selv om vi hadde 0-4 mot oss. Derfor synes jeg vi kan gi laget godkjent pluss for den offensive delen av spillet, men det ble mer tilfeldig bakover, særlig før pause, sa Høgmo.

Hans Åge Yndestad var Tromsøs beste spiller mandag kveld, mens Marek Sapara gjorde en god kamp for Rosenborg som leder eliteserien etter to serierunder med full pott. Det samme har Molde, men effektive Rosenborg har bedre målforskjell.

Vil bli

For seks uker siden ville fotballspilleren Marek Sapara vekk fra Rosenborg. Før kampen i dag vil han gjerne diskutere ny kontrakt.

– Muligens forlenger jeg den, men Rosenborg må komme til meg. Jeg kan ikke gå til dem for å be om ny kontrakt, sier midtbanespilleren til Adresseavisen.

I februar tilbød Besiktas over 30 millioner kroner for ham, men Rosenborg takket nei. Avslaget opprørte Sapara som har kontrakt med Rosenborg ut neste sesong.

Men nå er uoverensstemmelsen visstnok glemt. Slovaken blir kanskje noen år til i trønderklubben før han går til et høyere nivå.