Armstrong ute med kragebeinsbrudd

Lance Armstrong i tydelige smerter blir tatt ut av ambulansen ved sykehuset i Valladolid i Spania. Foto: Reuters/ Scanpix.
Lance Armstrong i tydelige smerter blir tatt ut av ambulansen ved sykehuset i Valladolid i Spania. Foto: Reuters/ Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pLance Armstrong veltet stygt under 1. etappe av rittet Vuelta Castilla y Leon mandag og har pådratt seg kragebeinsbrudd.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Etapperittet Vuelta Castillia y Leon mandag

1. etappe, 168,3 km Paredes De Nava – Baltanas:

1) Juaquin Martinez, Spania (Burgos Monumental) 4.31.53, 2) David Vitoria, Sveits (Rock Racing) s.t., 3) Jose Joaquin Rojas, Spania (Caisse d’Epargne) s.t., 4) Ruben Perez, Spania (Euskatel) s.t., 5) Manuel Antonio Leal Cardoso, Portugal (Liberty Seguros) s.t., 6) Hans Dekker, Nederland (Garmin-Slipstream) s.t., 7) Juan Francisco Mouron Doldan, Spania (Xacobeo) s.t., 8) Denys Kostyuk, Ukraina (ISD) s.t., 9) Ricardo Serrano, Spania (Fuji-Servetto) s.t., 10) Pablo Urtasun, Spania (Euskatel) s.t.

Lance Armstrong måtte bryte etter å ha skadet seg i en velt.

Rittet avsluttes fredag. (©NTB)

Dermed synes det meste av oppkjøring til Giro d’Italia å gå fløyten for mannen som har vunnet Tour de France sju ganger.

Det var da syklistene skulle gjennom en gruspassasje mot slutten av etappen at uhellet var ute. Armstrong ble sittende igjen i veigrøften hvor han tok seg til den høyre skulderen.

Amerikaneren ble fraktet til sykehus etter uhellet, og der ble det konstatert brudd i kragebeinet. Johan Bruyneel i Astana kunne fortelle at det var snakk om en rent brudd, og det er ventet at Armstrong er raskt tilbake på sykkelen igjen.

Det er allerede skapt tvil om Armstrong kan kjøre Giro d’Italia etter bruddskaden, for vanligvis tar det fra fire til seks uker å bli helt bra etter en slik skade.

Utrolig synd

– Utrolig synd, men kjenner jeg ham rett så snur han dette negative til noe positivt. Et kragebeinsbrudd behøver nødvendigvis ikke å bety annet enn noen få dagers treningsstopp. I beste fall er han tilbake på veien 1. april, mener Steffen Kjærgaard.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges landslagssjef var selv lagkamerat med amerikaneren i fire år, og han deltok to ganger i Tour de France sammen med Armstrong. Kjærgaard var selv ute med kragebeinsbrudd etter en velt i 1999.

– Da gikk det fem, seks dager før jeg var tilbake i trening. Etter 14 dager på rulle, kunne jeg fint sykle lange turer ute.

Sammen med Contador

Det var det første rittet hvor Lance Armstrong og spanieren Alberto Contador kjører sammen på Astana-laget.

Giro d’Italia og Tour de France har vært Armstrong store mål denne comebacksesongen etter å ha stått av sykkelen i tre år.

Som en liten parentes så gikk hjemmerytteren Joaquin Martinez til topps på den første etappen. Han var oppe på podiet fem ganger for å hente forskjellige og trøyer og priser for seieren. Rittet avsluttes fredag. (©NTB)


Saken er oppdatert med en utvidet versjon.