- Veldig mye blod på åstedet

<span style="border-collapse: collapse; color: #333333; font-family: verdana; font-size: 11px; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; line-height: normal; orphans: 2; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px" class="Apple-style-span"><span class="Apple-converted-space">PREGET: </span>Politimester Truls Fyhn (tv) på pressekonferansen etter at tre personer ble funnet drept i en leilighet i Tromsø søndag ettermiddag. De drepte er to kvinner og en mann. Politistasjonssjef Knut Pettersen og overbetjent Einar Pettersen (th) deltok også på pressekomferansen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX</span>
PREGET: Politimester Truls Fyhn (tv) på pressekonferansen etter at tre personer ble funnet drept i en leilighet i Tromsø søndag ettermiddag. De drepte er to kvinner og en mann. Politistasjonssjef Knut Pettersen og overbetjent Einar Pettersen (th) deltok også på pressekomferansen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX

<p- Mye tyder på at det har vært kamp på åstedet hvor de tre personene ble funnet drept, sier Einar Pedersen i Tromsø-politiet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politimester Truls Fyhn (tv), stasjonssjef Knut Pettersen og overbetjent Einar Pettersen (th) under pressekonferansen mandag.Politimester Truls Fyhn (tv), stasjonssjef Knut Pettersen og overbetjent Einar Pettersen (th) under pressekonferansen mandag.

Stasjonssjef Einar Pedersen ved Tromsø Politistasjon fortalte på pressekonferansen tidligere idag om hva som møtte politiet da de kom fram til huset i Tromsdalen.

- Hendelsen har funnet sted natt til, eller tidlig morgen søndag. Politiet kom til åstedet like over klokken 17. Inne på soverommet fant vi to døde. På stua lå en tredje, sier Pedersen.

Videre sier stasjonssjefen at hovedetasjen i huset bar preg av en voldelig hendelse.

- Det var veldig mye blod i hovedetasjen. Det var et syn som man heldigvis ikke ser så ofte, sa Pedersen som tydelig var preget av hendelsen.

Les også: Familien ble drept mens de sov

Tegn til kamp

Linda Anett Hansen var en av de tre som ble drept av en 38-åring i Tromsdalen søndag. Foto: Nofima / SCANPIXLinda Anett Hansen var en av de tre som ble drept av en 38-åring i Tromsdalen søndag. Foto: Nofima / SCANPIX

Pedersen sier at politiet som har vært på åstedet nå får oppfølgingen gjennom deres HMS-tjeneste.

Politiet har nå identifisert de tre drepte. De drepte er Linda Anett Hansen (35), ektemannen Ole-Roger Olsen(44) og hans mor Ragna Elida Christensen (61).


Politiet fant ekteparet liggende på gulvet på hver sin side av sengen på soverommet. Den eldre kvinnen lå i stua.

På spørsmålet om det er noe tegn til kamp, svarer Pedersen følgende;


- Det skal åstedsetterforskningen kaste lys over, men mye tyder på at det har vært kamp på soverommet. I stua, hvor den eldste lå, var det ingen tegn til kamp.

Blodspor på trappen

Kriminalteknikerne f.v. Siv Hansen, Jan Harald Hanssen og Pål Moe fra politiet arbeidet på åstedet mandag.Kriminalteknikerne f.v. Siv Hansen, Jan Harald Hanssen og Pål Moe fra politiet arbeidet på åstedet mandag.

Videre sier Pedersen at den eldre kvinnen er blitt flyttet fra stua i hovedetasjen til etasjen over.

- Vi kan ikke si noen om hun ble tvunget opp trappen eller om hun ble fraktet dit etter sin død. Det er blodspor i trappen, men vi kan ikke på nåværende tidspunkt si noe om det kommer fra gjerningsmannen eller offeret. Det eneste vi vet for sikkert, er at mannen hadde et sår i hånden da vi fant ham, sier stasjonssjefen.

Politiet i Tromsø fikk klokken 15.30 søndag ettermiddag melding om at en mann gikk rundt i gata og skrek og virket psykisk ustabil. Da politiet ankom stedet for å ta hånd om 38-åringen, oppdaget de at han hadde et sår i hånden.

– På legevakten fortalte han at han hadde tatt livet av tre mennesker, og at de lå i leiligheten hans i Tromsdalen, opplyste politimester Truls Fyhn på en pressekonferanse i politihuset i Tromsø søndag kveld.

Tidligere straffedømt

Den trippeldrapssiktede er tidligere dømt for straffbare forhold i Norge og i utlandet, opplyser politistasjonssjef Kurt Pettersen til NTB. Han vil ikke si noe om hva slags kriminalitet det er snakk om, men presiserer at det ikke handler om drap.

Etter det politiet kjenner til bodde 38-åringen alene i leiligheten, som er en av to boenheter i bolighuset som ifølge VG var eid av det drepte ekteparet.

– Vi har våre antakelser i saken, og jobber opp mot aktuelle pårørende. Vi regner det ikke som sannsynlig at de drepte vil bli identifisert før de er blitt obdusert, hvilket vil skje tidligst mandag, sier Pettersen.

Personvernpolicy