– Blir ekkelt for Man Utd

MARERITT: Wayne Rooney ble utvist for Manchester United lørdag, etter en kamp hvor alt gikk på tverke for serielederen. Foto: EPA/Scanpix.
MARERITT: Wayne Rooney ble utvist for Manchester United lørdag, etter en kamp hvor alt gikk på tverke for serielederen. Foto: EPA/Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pTittelkampen er igjen vidåpen i Premier League. Canal+-kommentator Øyvind Johannessen sier det blir en ekkel innspurt for Manchester United, som for få dager siden så ut som en sikker vinner. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– For ti dager siden ville jeg sagt at det blir United som vinner uansett, men når de nå taper to kamper på rad begynner det å bli ekkelt for dem. Nå leder de bare med ett poeng, selv om jeg tror det blir til fire når de slår Portsmouth i hengekampen sin, sier han til ABC Nyheter.

– Nå kan også karantener komme til å spille Sir Alex et puss og det er helt klart Liverpool som nå er den største utfordreren. Men for bare to uker siden var det Chelsea, så det svinger fort. Det kommer til å bli en fantastisk innspurt. Men hadde jeg vært Liverpool-fan hadde jeg irritert meg veldig over to uavgjorte kamper mot Stoke, samt tap mot Tottenham da de lå sist, og mot Middlesbrough, fortsetter Øyvind Johannessen.

Fulham-Manchester United 2-0

United ble tatt fullstendig på sengen av et enormt aggressivt og hardtarbeidende Fulham-lag på lørdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– De må betale dyrt for å bedrive en småarrogant omrokering på laget sitt. Spesielt gjelder dette på midtbanen hvor Michael Carrick har vært den beste i år. I tillegg er Manchester United best når Berbatov spiller på topp. Når Ferguson nå setter inn spillere som Fletcher, Scholes og Giggs er de plutselig ikke like gode lenger, og Fulham straffer dem hardt.

Johannessen er mektig imponert av det laget fra Vest-London fikk til.

– Jeg trodde ikke Fulham hadde det i seg etter to tapte hjemmekamper på rad, men det de gjorde på lørdag var veldig sterkt. Og United undervurderte dem stort. Det er også en nøkkelfaktor for United at Ronaldo ikke er i nærheten av hva man kan forvente om dagen, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tottenham-Chelsea 1-0

På White Hart Lane slo Tottenham Chelsea i lokalderbyet. Dette medførte Guus Hiddinks første tap som Chelsea-sjef, mens Tottenham fortsetter sin gode form.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Plutselig ser Tottenham ut som en enhet som kan spille fotball og som kan forsvare seg. De har en keeper i Gomes som har tatt en enorm revansje og som har framstått som en matchvinner lenge nå. Offensivt er Lennon god og Modric vokser stadig. De har heller ikke tapt etter at Keane kom tilbake, og Ledley King er fantastisk, oppsummerer Johannessen.

– Chelsea er ikke dårlige, de skaper mange nok muligheter til å ta poeng, men det er noe med det at ingen trær vokser inn i himmelen. Dette var nok et sjokk for Chelsea, det er bare deres andre tap i serien på White Hart Lane på 20 år. Nå må de bare riste det av seg og fortsette å vinne. Det gjør de neste helg mot Newcastle, spår kommentatoren.

Newcastle-Arsenal 1-3

Arsenal er virkelig i dytten om dagen og scorer mål i bøtter og spann. De får en nøkkelrolle i serieinnspurten ettersom de skal møte alle de tre andre topplagene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Øyvind Johannessen mener likevel at de røde var heldige som ikke kom under mot the Magpies.

– Mot Newcastle var de heldige da de ikke kom under på straffesparket de fikk mot seg, og det var Newcastle som hadde de største sjansene i første omgang. Men så kommer det ni elleville minutter i andre omgang og de scorer tre mål. Da blir det veldig komfortabelt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Arsenal har ikke tapt i serien i siden november, men de har spilt en rekke uavgjorte kamper. Nå er alt derimot tilbake til normalen.

– Arsenal har blitt veldig mye bedre, og Wenger har begynt å regne på at dersom de slår de tre andre er det ikke sikkert kampen om gullet er kjørt for dem. Men det er det nok, tror Johannessen.

Liverpool-Aston Villa 5-0

Rundens mestscorende topplag var Liverpool som knuste Aston Villa hele 5-0. Det ble en helsvart dag for John Carew og co. og med tre strake tap begynner det virkelig å se skummelt ut for laget som hadde et godt grep om fjerdeplassen for få uker siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kommentatoreksperten var imidlertid ikke overrasket over at Liverpool var klart best i rundens siste kamp.

– Dette var en fortsettelse av de siste ukers trend, og ingen bombe. Jeg har ikke trodd på Villa på flere uker. De har vært dårlige lenge og dersom man begynner å slippe inn mål tidlig mot Liverpool er det kjørt. Liverpool ser ut som de kan gå på vannet når de møter gode lag om dagen og de siste tre kampene har vært vanvittig bra. I tillegg må vi nevne at Gerrard er i en klasse hvor svært få andre er, avslutter Johannessen om tremålsscoreren til serietoeren.