Sløste med mulighetene

Olivier Occean scoret Lillestrøms mål mot Viking på Åråasen.
Olivier Occean scoret Lillestrøms mål mot Viking på Åråasen.

<pLillestrøm sløste med sjansene og klarte bare ett poeng mot Viking i en litt tam og kjedelig forstilling på Åråsen</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lillestrøm (NTB): Viking har mest grunn til å være fornøyd med 1-1 og poengdeling, for det var ikke mye Viking skapte i løpet av 90 kalde minutter søndag kveld.

– Jeg synes det poenget vi sikret oss her på Åråsen er sterkt. Det er som en halv seier for oss, sa Viking-trener Uwe Rösler etter kampen.

Annenomgangen startet med et par sjeldne Viking-visitter i LSK-feltet, men hjemmelaget slo tilbake. Bjørn Helge Riise skjøt knallhardt fra kort hold etter 54 minutter. Thomas Myhre viste klasse og fikk slått ballen i tverrliggeren, men der sto Olivier Occean og headet inn returen.

Fortjent

1-0 til Lillestrøm var fullt fortjent. Hjemmetilhengerne hadde all grunn til å juble, men det varte ikke så lenge. Arild Sundgot hadde riktignok en flott heading like over 30 minutter før slutt, men midtveis i annenomgangen ble det stille blant hjemmetilhengerne.

Ballen endte hos Viking-forsvareren Håkon Skogseid inne i LSK-feltet. etter litt fram og tilbake fikk han skutt, og dermed sto det 1-1. Svært flatterende for gjestene etter det som hadde skjedd i kampen til da.

– Dette var en jevn kamp mellom to gode lag. Vi hang godt med de siste 15-20 minuttene og spilte oss til et par muligheter da. Nå har vi fire poeng på to kamper, og det er jeg veldig godt fornøyd med, sa Rösler som mente Viking-laget hadde vist en fantastisk kampmoral.

Kjedelig

– Vi hadde bra kontroll både offensivt og defensivt, men Viking var mer med i annen enn i første omgang. Thomas Myhre gjorde noen gode redninger, og jeg er vel skuffet over at vi ikke scoret både i første og begynnelsen av annen omgang, sa LSK-trener Henning Berg til NTB.

Magnus Myklebust fikk ballen i fin posisjon etter sju minutter, men klarte ikke å få somlet seg til å skyte. Olivier Occean ble spilt fint gjennom etter 11 minutter, men ballen endte utenfor.

27 minutter ut i omgangen skjøt Occean over fra flott posisjon. Sammen mann ble spilt helt fri og var alene med Thomas Myhre ti minutter før pause. Occean prøvde å plassere ballen til side for den gamle landslagskeeperen, men Myhre reddet mesterlig.

Det var småkjedelig for de vel 8000 tilskuerne. Kanarifansen forsøkte å skape stemning, men det var vanskelig å opparbeide særlig entusiasme, selv om det var LSK som sto for det lille som skjedde ute på banen.

Både Bjørn Helge Riise og Olivier Occean viste mye fint for hjemmelaget, og var de beste spillerne på Åråsen sammen med Viking-keeper Thomas Myhre.

Kampfakta:

Lillestrøm – Viking 1-1 (0-0)

8117 tilskuere

Mål: 1-0 Olivier Occean (54), 1-1 Håkon Skogseid (65).

Dommer: Terje Hauge, Olsvik.

Ingen kort.

Lagene:

Lillestrøm (4-4-2): Otto Fredrikson – Håvard Nordtveit, Pål Steffen Andresen, Frode Kippe, Lars Kristian Eriksen – Bjørn Helge Riise (Mathis Bolly fra 80.), Khaled Mouelhi, Alhassane Dosso, Magnus Myklebust (Edwin Eziyodawe fra 73.) – Olivier Occean, Arild Sundgot (Björn Bergmann Sigurdarson fra 85.).

Viking (4-5-1): Thomas Myhre – Håkon Skogseid, Børre Steenslid, Ragnvald Soma, Trond Erik Bertelsen – Jone Samuelsen (Vidar Nisja fra 88.), André Danielsen, Birkir Bjarnason, Martin Fillo, Mame Diouf Niang – Alexander Ødegaard (Joakim Austnes fra 90.). (©NTB)

dsv

Personvernpolicy