Polen ber USA holde fast ved rakettskjold

<pPolen ber USA om ikke å legge bort planene om et rakettskjold i Øst-Europa. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brussel (NTB-AFP): Den polske utenriksministeren Radowslaw Sirkorski sa søndag at polakkene håper de har grunn til å stole på amerikanerne.

USAs forrige president George W. Bush varslet utbygging av et forsvarssystem med avskjæringsraketter i Polen og en radar for styring av disse rakettene i Tsjekkia. Bushs etterfølger Barack Obama nekter for å ha skrinlagt disse planene.

Russland ble opprørt over prosjektet, selv om Bush-regjeringen forsikret at det var rettet mot terrorister og såkalte skurkestater og ikke mot russerne. Russiske ledere har sagt seg noe beroliget etter at Obama lovet å vurdere rakettskjoldplanene på ny. (©NTB)

Personvernpolicy