Diskerud reddet Stabæk

Mikel Diskerud har akkurat utlignet til 1-1 mot Brann og hele Stabæk-laget feirer. (Foto: Scanpix)

<pBrann tok tidlig ledelsen mot Stabæk, men fem minutter før slutt utliknet bortelaget. </p

BRANN STADION (ABC Nyheter): Det var et heltent Brann-lag som gikk på banen etter den svake serieåpningen forrige mandag, og de tok ledelsen allerede etter fem minutter mot Stabæk. Det hele startet med at Azar Karadas vant en hodeduell i feltet etter et langt oppspill. Ballen falt til Jan Gunnar Solli som knallet til og sendte hjemmelaget i føringen.

Ballen gikk inn i Jon Knudsens lengste hjørne og et lettelsens jubelbrøl runget over Brann stadion. Solli levde opp til sin lovnad om å gå rett i strupen på Stabæk.

Omgangen ut slet Stabæk med å skape de helt store mulighetene, men etter pause var bæringene langt bedre med. Etter 84 minutter fikk de også belønning for strevet da innbytter Mikkel Diskerud utliknet fra kort hold. Etter dette hadde begge lag gode muligheter til å avgjøre, men det endte med poengdeling.

- Viktigst at vi løftet oss

- Vi viser at vi vil i denne kampen og vi fokuserte på å vinne krigen før vi gikk på banen. Vi er litt irritert for at vi ikke vinner når vi leder så lenge, men de hadde også sine sjanser så vi er stolte over det vi gjorde, sier Jan Gunnar Solli til ABC Nyheter.

Brann-trener Steinar Nilsen var veldig glad for responsen han fikk etter Sandefjord-kampen sist.

- Dette var veldig positivt og det viktigste var at vi løftet oss. Det var et gigantsteg i riktig retning. Vi er veldig fornøyde med den offensive samhandlingen og vi skaper nok sjanser til å score flere mål, sier han.

Jan Jönsson var også tålelig fornøyd etter ett poeng i Bergen.

- De første 25 minuttene er vi naive og tror at vi kan spille fin fotball på dette underlaget. Det får vi gjort noe med i siste halvdel av omgangen og i andre. Da er vi gode, sier han.

Og gressmatten i Bergen var et kapittel for seg selv i kveld. Etter å ha blitt byttet ut i vinter har den ikke fått mange ukene til å sette seg før seriestart - og den fikk virkelig kjørt seg. Store flak sto opp fra matten og gjorde at mang en ball skiftet retning, og spilleforholdende ble vanskelige i Bergen.

Total forvandling

Kampen startet som nevnt med et tent hjemmelag, og etter tre minutter kom kampens første mulighet da Erik Huseklepp gikk på et godt løp i Stabæks 16-meter. Han fintet bort sin oppasser, men avslutningen var av det puslete slaget.

Få sekunder senere var det imidlertid glemt da Solli smalt ballen i mål for hjemmelaget.

Det var en meget frisk åpning på kampen fra et Brann-lag som framsto helt annerledes enn mot Sandefjord. Presset var langt bedre og med sin aggressiv holdning stresset de Stabæk.

Før 20 minutter var spilt misbrukte blant annet Petter Vaagan Moen to gode muligheter til å doble ledelsen for bergenserne.

Nannskog farligst for Stabæk

Stabæks første gode forsøk kom etter 26 minutter da Daniel Nannskog var fri i feltet. Men svensken brukte for lang tid, og idet han skulle avslutte kom Kristjan Örn Sigurdsson skliende og stoppet ham. Det var en resolutt inngripen fra den store syndebukken mot Sandefjord sist.

Med 32 minutter på klokken fikk sterke Karadas dratt seg fri i feltet og skutt, men Jon Knudsen var fint med på notene og fikk slått til corner.

Deretter fikk bortelaget en bra mulighet til å utlikne. Igjen var Nannskog sentral da han rev til seg ballen i feltet til Håkon Opdal. Han la ballen ut til Palmason som fikk skutt, men en god takling fra Bjarnasson gjorde at ballen gikk til corner.

Før lagene gikk til pause fikk Karadas en god sjanse, men det sto 1-0 til hvilen.

Stabæk tok over

Etter 51 minutter kom Rodolph Austin høyest på en corner som strøk utenfor stolpen, og Brann startet også den andre halvdelen best.

Men da kampen rundet 60 minutter var Stabæk det førende laget. De spilte seg til farligheter gjennom et skudd fra Espen Hoff og et annullert mål fra samme mann. Dommer Tommy Skjerven hadde blåst frispark for Brann like før scoringen.

Etter 70 spilte minutter ropte Daniel Nannskog febrilsk på straffe da ballen traff hånden til Hassan El Fakiri i feltet, men dommeren lot spillet gå videre. Svensken som også følte seg snytt for straffe i seriepremieren mot Lillestrøm var rasende.

Genialt bytte

Da kampen rundet 80 minutter tok Jan Jönsson ut Daigo Kobayashi og satte inn Mikkel Diskerud. Det skulle betale seg få minutter senere.

Stabæk kom seg rundt på venstresiden og fikk lagt ballen ut 45 grader til Henning Hauger som skjøt. Bjørn Dahl fikk blokkert skuddet, men ballen traff Sigurdsson og trillet til Diskerud som hadde verdens enkleste jobb med å utlikne.

Da våknet Brann til live igjen og David Nielsen fikk alle tiders mulighet til å bli helten i sin hjemmedebut da kampen rundt 90 minutter. Han kom alene med Jon Knudsen, men misbrukte sjansen til å avgjøre. Like etterpå måtte dansken støttes av banen etter flere smeller i hodet og ble kjørt til sykehus.

Like etter var det Stabæk som kunne fått med seg alle poengene da Espen Hoff knallet til fra 20 meter. Ballen traff innsiden av stolpen til Håkon Opdal før den spratt ut igjen.

Dermed endte det 1-1 i Bergen.