– Totalitære holdninger fra SV

REAKSJON: Inger Lise Hansen i Kristelig Folkeparti. Foto: Scanpix.
REAKSJON: Inger Lise Hansen i Kristelig Folkeparti. Foto: Scanpix.

<pSVs vedtak om å fjerne all støtte til skoler bygget på et religiøst og pedagogisk grunnlag vitner om en intolerant holdning, og setter friskoleforliket som SV var en viktig del av i et underlig lys, mener nestleder Inger Lise Hansen i KrF.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette vedtaket viser det verste med Sosialistisk Venstreparti, et parti som ikke synes å ha toleranse overfor andre enn de som står for det som SV anser for å være akseptabelt. Vi får mindre mangfold dersom SV får gjennomslag for dette, og dette er med på kneble folks tro og overbevisning, sier Hansen om skolevedtaket på SVs landsmøte søndag.

– Vi kan ikke ha et samfunn der kun de som får sine meninger og synspunkter godkjent av SV får lov til å drive skoler. Vi snakker om skoler som følger norsk lov og norske læreplaner og som bidrar til mangfold, mener KrF-nestlederen.

Vedtaket om å stoppe statsstøtte til religiøse organisasjoner som ikke følger likestillingsloven faller heller ikke i god jord hos KrF.

– Dette viser at de vil styre organisasjoner og trossamfunn til å mene det samme som dem. Staten blir en meningskontrollør, og det bryter både med meningsfrihet og trosfrihet, mener Inger Lise Hansen. (©NTB)

Personvernpolicy