– Tøvete med forbud mot bensinbiler

TULL: Ketil Solvik-Olsen i Fremskrittspartiet mener forbud mot bensinbiler er tøvete. Foto: Scanpix.
TULL: Ketil Solvik-Olsen i Fremskrittspartiet mener forbud mot bensinbiler er tøvete. Foto: Scanpix.

<p– Vedtaket viser at SV ikke kan mye om biler utover å protestere mot privatbilismen, sier FrPs energi- og klimapolitiske talsmann, Ketil Solvik-Olsen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp avviser fullstendig et forbud mot bensinbiler innen 2015. SVs landsmøte vedtok denne helgen at de vil forby biler som kun kan gå på bensin eller diesel. Forbudet skal gjelde fra 2015.

– Jeg er faktisk overrasket over at SV vedtar dette. I en debatt forrige torsdag, innrømmet Erik Solheim at 2015 nok var for tidlig, og at et forbud ikke burde gjelde før alternativene var på plass. Nå vedtar like fullt SV 2015 som gjeldende, og partiet bekrefter dermed at de foretrekker symboler fremfor realisme, sier Solvik-Olsen.

Solvik-Olsen avviser ikke SVs retning, men han mener tidsfristen er urimelig.

– Vi går utvilsomt i retning av en mer elektrifisert bilpark. Både rene elbiler og plug-in hybridbiler vil få en stadig større markedsandel. Det er fornuftig både fra et miljø- og energiperspektiv. Men det er naivt å tro at bilbransjen kan legge om hele sitt produktspekter i løpet av seks år, og fortsatt gjøre biler til allemannseie. Men det siste er vel ikke et mål for SV, sier Solvik-Olsen. (©NTB)

Personvernpolicy