SV sier nei til statlige sykehus, ja til juryordning

PROGRAM: Nei til nesten alt, men ikke juryordning. Foto: Scanpix.
PROGRAM: Nei til nesten alt, men ikke juryordning. Foto: Scanpix.

<pSV vil stenge alle private grunnskoler i Norge på sikt.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nei til statlig overtakelse av sykehusene, nei til at staten skal overta lønnsforhandlingene for lærerne og ja til fortsatt juryordning.

Dette er noen av stridsspørsmålene som ble avgjort da Sosialistisk Venstrepartis landsmøte vedtok partiets nye arbeidsprogram søndag.

Landsmøtet vedtok blant annet et kompromissforslag om utdeling av heroin til tunge rusmisbrukere.

Nei til friskoler

Betingelsene for å støtte private skoler ble skjerpet da landsmøtet vedtok at "pedagogiske og religiøse alternativer på sikt skal avvikles. Barn som har behov for alternativ pedagogikk skal få det i den offentlige skolen.

Etter landsmøtebehandlingen er det klart at SV går inn for at Helseforetakene bør avvikles og styringen av sykehusene overføres til folkevalgte på regionalt nivå.

Tja til heroin

Forslaget om forsøk med utdeling av heroin i kontrollerte former for de tyngste rusavhengige, ble moderert. Spørsmålet skal vurderes når det foreligger et bedre beslutningsgrunnlag og etter at det regjeringsoppnevnte utvalget har kommet med sin anbefaling.

Forslaget om å fjerne juryordningen og erstatte den med en utvidet meddomsrett falt. Landsmøtet forkastet også forslag om å erstatte juryordningen bare i sedelighetssaker. SV mener imidlertid at juryen skal begrunne sine avgjørelser.

Det nye arbeidsprogrammet sier også klart at trossamfunn som benytter seg av unntaksadgangen i likestillingsloven og som diskriminerer ved ansettelser, mister retten til statstilskudd. (©NTB)

Personvernpolicy