- Skal gå rett i strupen på dem

KLAR: Jan Gunnar Solli skal gå ut i hundre mot Stabæk i kveldens kamp i Bergen. Foto: Scanpix.
KLAR: Jan Gunnar Solli skal gå ut i hundre mot Stabæk i kveldens kamp i Bergen. Foto: Scanpix.

<pJan Gunnar Solli bobler av energi før årets første kamp på Stadion. Sandefjord er glemt, og oppskriften mot fjorårets seriemester er klar. - Vi skal gå rett i strupen på dem, sier han til ABC Nyheter. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter den særdeles dårlig seriestarten borte mot Sandefjord møter Brann Stabæk i kveld.

Deretter følger Rosenborg, Tromsø og Vålerenga - i utgansgpunktet en knalltøff start for et lag som kun vant en eneste treningskamp i oppkjøringen til seriestart, og hvor et helt nytt trenerteam skal få satt seg.

Blant spillerne hersker det nå bare innbitt revansjelyst før storkampen.

Jan Gunnar Solli har seiersresepten klar.

– Vi skal gå rett i strupen på dem. De skal ikke få noe tid med ballen, og vi skal presse høyt. Så håper vi å få med oss publikum fra start. Alle bobler av energi og trøkk, og vi står fint sammen. Det er progresjon i det vi gjør og jeg tror at hvis vi får en seier så kommer det flere. Da er vi på rett spor, sier han.

– Har bare tapt en fotballkamp

Branns eneste representant i Drillos siste landslagsstropp sier uken etter flausen mot Sandefjord har foregått som vanlig.

– Uken har vært grei, vi har bare tapt en fotballkamp. Det er mange igjen. Nå gleder jeg meg veldig til å spille hjemmekamp, vi har bare hatt én i vinter, og det var inne i en hall, sier han i vårsolen i Bergen til ABC Nyheter.

Brann-trener Steinar Nilsen er fornøyd med treningene etter Sandefjord-kampen og gleder seg til å være vert for fjorårets seriemester.

– Etter en kamp som sist er det først helt jævlig og så begynner man å se muligheter.

– Nå skal vi score flere mål enn Stabæk på søndag og passe godt på i det defensive arbeidet, sier Nilsen før sin hjemmedebut for Brann i Eliteserien.

– Sultne ulver

Han håper det velkjente bergenspublikummet vil spille en nøkkelrolle i kveld.

– Stabæk er farlige, men vi er på hjemmebane foran 17 000 mennesker som heier på oss. Vi håper at publikum kan være vår 12., 13., og 14. mann. Så skal vi vise dem noen sultne ulver som virkelig vil vinne. Klarer vi det så kan både spillerne og treneren i rødt få en god dag på jobben, sier han lurt.

Møter gamle kjente

Bjørnar Holmvik får en ekstra spesiell kamp i kveld ettersom han spilte for bæringene så sent som i fjor. 23-åringen, som gjorde en meget god sesong for bærumsklubben i 2008, gleder seg til å treffe igjen gamle kamerater.

– Det blir en spesiell kamp, og det skal bli moro å møte gamle kjente igjen. Jeg har kontakt med flere av dem enda, og de er et godt lag, sier han til ABC Nyheter.

Kampen mot Stabæk blir også hans første møte med Brann-publikumet på Stadion - i rød drakt.

– Det gleder jeg meg veldig til. Det er alltid liv og trøkk her. Jeg har spilt på stadion tre ganger tidligere og det blir veldig gøy, sier han.

Ettersom Brann stadion har fått helt nytt gressdekke i løpet av vinteren knyttes det også spenning til hvor godt det har satt seg i vinterukene.

– Vi håper det er blitt bra, det ser jo fantastisk ut. Men vi har ikke vært ute å prøvd det enda, det trenger nok all den tid det kan få til å sette seg, avslutter han.

Kampen Brann-Stabæk kan du se på TV2 i kveld med avspark 20.00.

Personvernpolicy