Ti magiske minutter for Arsenal

SCORET LEDERMÅLET: Nicklas Bendtner nikket inn 1-0 for Arsenal. Ti minutter senere var det 3-1.Foto: AP/Scanpix
SCORET LEDERMÅLET: Nicklas Bendtner nikket inn 1-0 for Arsenal. Ti minutter senere var det 3-1. Foto: AP/Scanpix

<pSenket Newcastle med 3–1.</p

Premier League, 30. RUNDE

Blackburn – West Ham 1-1 (0-1). B: Keith Andrews (51). W: Mark Noble (35). T: 21.672.

Fulham – Manchester U. 2-0 (1-0). F: Danny Murphy (str. 18), Zoltan Gera (87). T: 25.652. Rødt kort: Paul Scholes (18), Wayne Rooney (88), Manchester U.

Brede Hangeland spilte hele kampen for Fulham, Erik Nevland var ubenyttet reserve.

Newcastle – Arsenal 1-3 (0-0). N: Obafemi Martins (58). A: Nicklas Bendtner (57), Vassiriki Diaby (64), Samir Nasri (67). T: 49.972.

Portsmouth – Everton 2-1 (1-1). P: Peter Crouch (22, 75). E: Leighton Baines (4). T: 20.388.

Stoke – Middlesbrough 1-0 (0-0). S: Ryan Shawcross (84). T: 26.442.

Tottenham – Chelsea 1-0 (0-0). T: Luka Modric (50). T: 36.034.

West Bromwich – Bolton 1-1 (0-0). W: Dan Shittu (selvmål 82). B: Matthew Taylor (67). T: 25.530.

Spilles søndag: Wigan – Hull, Manchester C. – Sunderland, Liverpool – Aston Villa.

(NTB)

Newcastle–Arsenal 1–3.

Arsenals gullsjanser i Premier League ble spolert for mange uker siden, men etter å ha slått Roma ut av Champions League, og ha levert to bunnsolide ligaseire på rappen, ser London-klubben lyset i tunnelen.

Det lyset ble sterkere i kveld.

Alvorlig nedrykkstruede Newcastle, som sto med én seier på de siste elleve, mistet grepet i forsvaret i annen omgang.

Bendtner ga Arsenal ledelsen, før Martins utlignet, men to raske mål av henholdsvis Diaby og Nasri avgjorde.

Alt i løpet av ti minutter.

Arsenal vant overbevisende – etter å ha sluppet unna et avgjørende øyeblikk tidlig i kampen.

Håpløs straffe

Midt i første omgang kastet en klønete Manuel Almunia seg over Ryan Taylor og forårsaket straffespark til hjemmelaget. Obafemi Martins’ skudd fra ellevemeteren var elendig. Almunia reddet med fast grep.

Andrej Arsjavin, som herjet med Blackburn og scoret to mål i 4–0-seieren for en uke siden, var farlig frempå to ganger. Han hadde allerede fått et farlig skudd blokkert av Steven Taylor da han med et drivende løp fra egen halvdel skaffet seg skuddmulighet fra langt hold, fyrte av – og så ballen stryke tverrliggeren og gå over.

Peter Løvenkrands og Martins var meget nære å gi vertene ledelsen. Men enda nærmere scoring var Robin van Persie.

Bendtners scoring utløste raset

Arsenals offensive nøkkelspiller nummer én de siste månedene fikk to gigantiske sjanser like før pause. Steve Harper reddet glimrende på den første, før Steven Taylor blokkerte i siste sekund på den andre.

Da det smalt etter 57 minutter, rant målene inn. Og hverken Taylor eller Harper kunne nekte Arsenal scoring:

Svære Nicklas Bendtner hersket luftrommet etter et Arsjavin-frispark, og stusset inn et flott ledermål.

Men Adam var ikke lenge i paradis. Og Newcastle-fansen rakk knapt å bli desillusjonert.

For Obafemi Martins trengte ikke mange sekunder etter avspark på å revansjere straffebommen. Angriperen kjempet til seg ballen på egen hånd, og satte inn utligningen fra 16 meter.

Van Persie-assister mot åpent forsvar

Derfra og ut handlet det meste om Arsenal-angrep mot et Newcastle-forsvar i oppløsning.

Abou Diaby kombinerte med van Persie, kom fri i Newcastles åpne forsvar og avsluttet som om han var en goalgetter: Høyt i mål og 2–1 til gjestene.

To minutter senere var van Persie servitør igjen. Nederlenderen leverte til Samir Nasri, som enkelt fikk lov til å øke ledelsen.

Steve Harper vartet opp med en fantastisk trippelredning like etter, og Abou Diaby traff stolpen rett før slutt, men Newcastle kunne bare begrense tapet. Varsellampene på St. James’ Park blinker stadig sterkere. Newcastle ligger på 18. plass åtte runder før slutt.

Arsenal styrte inn til sin tredje strake seier i ligaen. Det har ført laget til 4. plass på tabellen, tre poeng foran Aston Villa.

John Carew & co. gjester gulljaktende Liverpool i morgen.