VIF dominerte, men fikk bare ett poeng

UAVGJORT: Vålerengas Martin Andresen fikk sesongens første poeng mot Fredrik Carlsen og Aalesund i dag. Foto: Scanpix.

<pVålerenga dominerte mot Aalesund på Ullevaal lørdag, men fikk bare ett poeng. Det er ingen tvil om at gjestene fra Aalesund har mest grunn til å være fornøyde med 1-1.</p

Hjemmelaget tok kommandoen i kampen fra start. Det tok hele 12 minutter før Aalesund kom på skuddhold, men også Vålerenga slet med å spille seg fram til de helt store mulighetene i åpningen.

Daniel Fredheim Holm og Bengt Sæternes var frempå uten å lykkes, og også Aalesund hadde en farlig heading ved Fredrik Carlsen før omgangen var halvspilt.

Dawda Leigh gjorde forarbeidet til det første målet på Ullevaal lørdag. Han dro med seg ballen til dødlinjen og la inn foran mål. Bengt Sæternes kastet seg fram og stupheadet inn 1-0. En flott scoring og en veldig fortjent ledelse etter det som hadde skjedd til da i første omgang.

Men Vålerenga-jubelen skulle ikke vare lenge, for bare fem minutter etter at hjemmelaget hadde tatt ledelsen var det 1-1.

Flott skudd

Peter Kopteff gjorde alt riktig, og han gjorde også hele forarbeidet til utligningen. Han dro av et par VIF-spillere, kom på skuddhold og sendte ballen i vinkelen fra drøye 16 meter. Skuddet var utakbart for Troy Perkins i VIF-målet.

Da var det gått 33 minutter av kampen.

Resten av omgangen var litt jevnere enn den første drøye halvtimen, men fortsatt med VIF som det førende laget. Flere scoringer ble det ikke, selv om begge lagene hadde sine muligheter.

Etter pause fortsatte hjemmelaget å være i føringen. Det første kvarteret hadde både Daniel Fredheim Holm, Dawda Leigh og Mohammed Abdellaoue flotte sjanser, men det ville seg ikke for Vålerenga foran mål.

Aalesund forsvarte seg bra, og hadde også den nødvendige flaksen til å hale i land det ene poeng.

Dawda Leigh skapte hele tiden problemer for Aalesund-spillerne på høyre flanke. Han var helt klart det store lyspunktet i Vålerenga-laget.

Aalesund framsto som et lag helt på det jevne som var hakket svakere enn Vålerenga, men som likevel sikret seg poeng mot VIF på Ullevaal-gresset for aller første gang i en eliteseriekamp. (©NTB)