Khameini fnyser av Obama

IRAN: Ayatollah Ali Khameini avviser Obamas tilnærminger. Foto: Scanpix.
IRAN: Ayatollah Ali Khameini avviser Obamas tilnærminger. Foto: Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pIran kommer til ikke til å forandre seg, før Amerika forandrer seg.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Iran ser ingen tegn til at USA virkelig har endret holdning til landet. Amerikanerne har gjort seg forhatt verden over, og må forandre oppførsel før de kan vente at andre gjør det, sier Irans øverste leder.

Ayatolla Ali Khamenei avfeide lørdag president Barack Obamas utspill dagen før, der den amerikanske statssjefen tok til orde for en bedring av forholdet mellom USA og Iran. Khamenei sa han ikke kunne se noe tegn til en virkelig endring i amerikanernes holdning.

– De bruker slagordet «forandring», men i praksis har ingenting endret seg. Vi har i alle fall ikke sett noen tegn til endring, sa Khamenei i en fjernsynssendt tale i byen Mashhad i det nordøstlige Iran lørdag,

Dagen før sa Barack Obama i et fjernsynsbudskap til Irans folk og regjering at USA ønsker gjøre slutt på fiendskapet med iranerne. Budskapet er laget i forbindelse med den iranske vår- og nyttårsfeiringen Nowruz.

Den israelske presidenten Shimon Peres har også sendt en forsonlig hilsen, der han roser det han kaller den store og urgamle iranske sivilisasjonen. Men iranerne ville få det bedre hvis de hadde en mindre uforsonlig regjering, tilføyer Peres. (©NTB)