Dansk skole evakuert etter trussel om skyting

<pDansk politi har sperret av området rundt en skole i København etter at flere personer ved skolen har mottatt drapstrusler. Skolen er evakuert.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg kan si at drapstruslene er sendt til flere personer via SMS i dag, sier vaktsjef Mads Firlinge i politiet i København til Ekstrabladet.dk.

Truslene skal være sendt til flere personer som har tilknytning til Københavns Voksenuddannelsescenter (VUC). Senteret gir utdanning til voksne på grunnskole- og videregående nivå.

– Letter etter bombe

I tekstmeldingen ble det rettet trusler mot selve skolen og mot flere enkeltpersoner, skriver Ekstrabladet.dk. Truslene gikk ifølge nyhetsbyrået Ritzau ut på at alle ved skolen ville bli skutt.

Politiet leter angivelig etter en navngitt person, men fredag ettermiddag var ingen pågrepet i saken. Politiet frykter også at ei bombe kan være utplassert i skolebygningen, skriver Ekstrabladet.dk.

Området er avsperret mens politiet gjennomsøker de store bygningene. Det går i alt 3.000 elever på senteret, og mange elever ble avbrutt midt i undervisningen da de fikk beskjed om å forlate bygningen.

– Kaotisk

Jeannet Bertelsen (28) ble avbrutt midt i en tysktime da hun ble bedt om å pakke sakene og komme seg ut.

– Vi pakket raskt sammen og kom oss utenfor, og vi var selvfølgelig litt spente i kroppen, men jeg tenkte aldri over at det var noen som ville skyte på meg, sier hun.

Hun beskriver evakueringen som «litt kaotisk» og opplyser at flere rømte uten å få med seg sekkene sine. (©NTB)

Personvernpolicy