Fin helg i sør - drittvær i nord

UTEPILS: Folk sør i landet kan bruke helga til å nyte en utepils, mens Trøndelag og Nord-Norge må belage seg på mye nedbør. FOTO: Scanpix
UTEPILS: Folk sør i landet kan bruke helga til å nyte en utepils, mens Trøndelag og Nord-Norge må belage seg på mye nedbør. FOTO: Scanpix

<pStrålende vårvær i sør, mens i nord må man belage seg på sludd og regn.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bor du sør i landet, kan du like godt henge fra deg vinterfrakken i helga. For det fine været den siste tiden vil bli enda bedre iløpet av helga, skal vi tro Meteorologisk institutt.

- Dagen idag preges av solskinn og pen temperatur sør for Stadt og Dovre. Her ser det ut som vi vil ha veldig fint vær i helga, med temperaturer opp imot 13-14 grader i indre strøk, Telemark og Østfold, sier statsmeteorolog Børje Johansson.

Videre forteller Johansson at det pene været trolig fortsetter utover neste uke, men allerede på søndag ser det ut til å bli økende nedbør på Vestlandet.

Befinner du deg nord for Trondheim, må du nok belage deg på mye nedbør.

- Det dårligste været forventer vi å få fra Trondheim til Bodø. Her er det ventet svært mye nedbør i form av regn, sludd og snø. Dette værbilde fortsetter i ytre strøk av Troms og Finnmark, mens det i indre strøk vil være overskyet. Temperaturen i de nordligste fylkene vil variere fra noen plussgrader i ytre strøk til en-to minusgrader i indre strøk, sier Johansson.

Fra og med tirsdag neste uke vil det bli kjøligere temperaturer over hele landet.

Kuriosa

To dager i året står sola rett over ekvator, og natt og dag varer like lenge. Dette fenomenet kaller man vårjevndøgn.

- På sett og vis indikerer denne dagen at mørketiden er over og at vi går mot lysere tider, forklarer Johansson.

På Nordpolen er det bare en soloppgang i året (vårjevndøgn) og en solnedgang (høstjevndøgn). I mellom disse er det enten mørketid eller midnattsol.

Personvernpolicy