Stort snøras i Mo i Rana

LIV KAN HA GÅTT TAPT: Et snøras, 200 meter bredt og 3-4 meter høyt gikk fredag morgen over riksvei 17 ved Mo i Rana. Politiet søke nå etter folk som kan ha blitt tatt av snømassene. Foto: Øyvind Bratt/Rana blad
LIV KAN HA GÅTT TAPT: Et snøras, 200 meter bredt og 3-4 meter høyt gikk fredag morgen over riksvei 17 ved Mo i Rana. Politiet søke nå etter folk som kan ha blitt tatt av snømassene. Foto: Øyvind Bratt/Rana blad

<pFrykter mennesker er tatt.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et 200 meter bredt snøras gikk i morgentimene over riksvei 17 i Mo i Rana. Det er uklart om noen er tatt av skredet, skriver ranablad.no.

- Vi fikk melding 08.58 om at et snøskred hadde gått over riksvei 17, et par hundre meter øst av åpningen på Silatunnelen. Vi har et Sea King på stedet, og politiet er på vei, sier redningsleder Frode Ivesen i Hoveredningssentralen Nord-Norge (HRS) til ABC Nyheter.

HRS opplyser 11.20 at de har fått et overblikk over området, og at det ikke virker som verken personer eller biler er tatt av raset. Sea King-helikopteret er nå på vei tilbake til Bodø, etter å ha satt av lavinehunder, politiets innsatsleder og en skredekspert.

Først ved 15-tiden kunne politiet opplyse at de var på vei til å avslutte søk i området, ogg at det ikke var sannsynlig at noen var tatt, både ut fra søk med hunder, helikopter og letemannskaper, samt det politiet kaller «etterretning på trafikkbildet». Ingen er heller savnet i området.

- Det er ingenting som indikerer for oss at det er tatt noen i raset. Vi tror og håper dette ha gått bra, sier stabssjef John-Helge Vang i Helgeland politidistrikt til ABC Nyheter.

Vis større kart

Personvernpolicy