Mamma Mia-feber

Mamma Mia-feber
Mamma Mia-feber
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pTorsdag nådde ABBA-hysteriet i Norge nye høyder med premieren på musikalen Mamma Mia i Folketeatret i Oslo. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den røde løperen var rullet ut og kjendisene strømmet på i minuttene før teppet gikk

opp for premieren på en av tidenes mest populære musikaler. De to ABBA-medlemmene Benny Andersson og Björn Ulvaeus hadde tatt turen til Oslo for å kaste glans over torsdagens store premiere i det nyrestaurerte Folketeateret.

Björn Ulvaeus røpet at han hadde store forventninger til premieren: - Det kommer til å bli veldig bra, sa Ulvaeus til NTB like før teppet gikk opp.

Lykketreff

Hittil har over én million nordmenn sett filmversjonen av musikalen, med blant andre Meryl Streep og Pierce Brosnan i hovedrollene.

Björn Ulvaeus forstår ikke helt det store Mamma Mia-hysteriet i Norge. Hvorfor musikalen som er basert på ABBAs største hit har gått for fulle hus i snart ti år, har han heller ingen god forklaring på:

- Vi satt jo der i timevis hver dag og komponerte. Da vi ga ut musikken, viste det seg at millioner av mennesker der ute hadde samme smak som Benny og meg. Det hele har bare vært et lykketreff, sier Björn Ulvaeus.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Broadway

Folketeatrets eier, Christian Ringnes, var spesielt spent - og glad - foran premieren. Han har sørget for at teaterscenen har fått nytt liv og er blitt pusset opp for nærmere en halv milliard kroner. - Dette er en stor kveld og det hele kommer til å bli kjempeflott, sa han entusiastisk før han lot Benny Andersson og Björn Ulvaeus erklære teaterscenen for åpnet.

Folketeateret sto opprinnelig ferdig i 1935 og er en av de få Art Deco-bygningene i Norge. Teaterscenen blir Norges største, med plass til 1.400 publikummere.

- Dette blir Norges svar på Broadway og West End, sier Ringnes.