Juvelranere sluppet fri - fordi de er tvillinger

FREKT TYVERI: De tre maskerte mennene firte seg ned fra andre etasje og tømte montrene hos juveleren Christ for verdier tilsvarende 50 millioner norske kroner.
FREKT TYVERI: De tre maskerte mennene firte seg ned fra andre etasje og tømte montrene hos juveleren Christ for verdier tilsvarende 50 millioner norske kroner.

<pPolitiet fant DNA på en hanske etter at Berlins største kjøpesenter ble robbet for millionverdier. Men eieren slipper straff.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To tyverisiktede tvillinger er sluppet fri av en tysk domstol etter et enormt juveltyveri i Berlin, skriver nyhetsbyrået AFP. Det frekke tyveriet skjedde i januar i år, og er et av de største tyveriene i nyere tid.

50 millioner

Overvåkningskameraer viste tre maskerte menn som tok seg inn i andre etasje på kjøpesenteret KaDeWe, eller Kaufhaus des Westens i Vest-Berlin. De koblet ut senterets tyverialarm og firte seg ned til juveleren Christ i første etasje, der de tømte utstillingsmontrene for klokker og smykker for verdier tilsvarende opp mot 50 millioner norske kroner, skriver den tyske avisa der Spiegel.

(Saken fortsetter under bildet)

ÆRVERDIG: Kaufhaus des Westens er et av Belins eldste og mest velrenommerte kjøpesentre. Foto: Dieter Brügmann/WikipediaÆRVERDIG: Kaufhaus des Westens er et av Belins eldste og mest velrenommerte kjøpesentre. Foto: Dieter Brügmann/Wikipedia

Tyske etterforskere kastet seg over ranet, som fort ble en prestisjesak, prioritert av Berlin-politiet. Etterforskerne fant en hanske proppfull av DNA på gjerningsstedet, og allerede etter én uke arresterte de to brødre med langt rulleblad på en spillebule i Niedersachsen i Nord-Tyskland.

Tvil etter DNA-spor

Det hele så ut til å være en forbilledlig løst politisak. Men så ble det bekreftet at DNAet i hansken tilhørte en tvilling, enten libanesiske «Abbas» eller «Hassan O.». Politiet knytter med sikkerhet minst én av dem til stedet, men kan ikke sikkert si hvem av de to hansken tilhører. Dermed må begge slippes fordi det er tvil om skyldspørsmålet, melder AFP.

«Fra bevismaterialet vi har kan vi slutte at minst én av brødrene har deltatt i tyveriet, men vi kan ikke avgjøre hvem av dem som deltok», skriver dommeren i en pressemelding.

De to er fremdeles under etterforskning for tyveriet,. og politiet håper overvåkningskameraene kan gi klare nok bilder til at brødrene kan domfelles.

Personvernpolicy