Tredobbelt norsk i Stockholm

Tredobbelt norsk i Stockholm
Tredobbelt norsk i Stockholm

<pNorges supersprintere gjorde rent bord for fjerde gang denne sesongen da Johan Kjølstad (26) vant onsdagens klassisksprint foran John Kristian Dahl (27) og Eldar Rønning (26).</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lagsprintverdensmester Kjølstad (sammen med Ola Vigen Hattestad) var i en klasse for seg og overlot til lagkameratene å spurte om annenplassen på slottsplassen i Stockholm i sesongens siste verdenscupsprint.

- Jeg følte meg sterk og hadde gode ski. Formen er nesten som i VM, og det var bare å kline til i siste motbakke. På oppløpet så jeg at jeg var alene i tet, sa Johan Kjølstad, som beskrev hvert heat som enklere enn det forrige.

Verdenscupseieren var nordtrønderens tredje i karrieren individuelt. Tidligere har 26-åringen vunnet i Kuusamo (2007) og Nove Mesto (2005).

Tapetsering

Tre ganger denne sesongen har det norske laget tapetsert seierspallen i verdenscupen. I tillegg ble det femdobbelt i estiske Otepää på nyåret. Norske sprintsupermenn har også vunnet dobbelt i fem renn, inkludert i VM.

Sesongen har inneholdt 13 individuelle sprintrenn i verdenscupen og VM.

Femdobbelt: Otepää (Ola Vigen Hattestad, Øystein Pettersen, Børre Næss, Tor Arne Hetland, Eldar Rønning).

Tredobbelt: Kuusamo (Hattestad, Hetland, John Kristian Dahl), Trondheim (Hattestad, Petter Northug, Dahl), Stockholm (Johan Kjølstad, Dahl, Rønning).

Dobbelt: Davos (Hattestad, Kjølstad), Düsseldorf (Hattestad, Hetland), Lahtis (Northug, Hattestad), Nove Mesto (Northug, Hetland) og VM i Liberec (Hattestad, Kjølstad).

Status quo

Hattestad, som har vunnet sju - og dermed over halvparten av alle sprintene - røk overraskende ut i semifinalen. Han vant B-finalen og endte på sjuendeplass onsdag.

I verdenscupen sammenlagt skjedde ingen drastiske endringer i kampen mellom sveitsiske Dario Cologna og Petter Northug. Forutsatt at begge fullfører alle rennene i verdenscupfinalen, knep Cologna (16.-plass) innpå fire poeng på Northug (19.-plass) etter at begge røk ut i kvartfinalen i Stockholm.

Dermed skiller i praksis 16 poeng i favør Northug. Samtlige oppsamlede verdenscuppoeng i den svenske finalen over fire renn innkasseres først når en utøver fullfører den avsluttende jaktstarten søndag.

Personvernpolicy