Mann siktet for Urtegata-brannen

Seks personer omkom i den dramatiske brannen i Urtegata 13. desember i fjor. Nå er en mann i 40-årene arrestert og siktet for å ha startet brannen.
Seks personer omkom i den dramatiske brannen i Urtegata 13. desember i fjor. Nå er en mann i 40-årene arrestert og siktet for å ha startet brannen.

<pMann i 40-årene pågrepet etter etterforskning.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta om brannen i urtegata

* Lørdag 13. desember 2008 klokka 3.42 fikk politiet i Oslo melding om at det brant i bygården Urtegata 31. Gården er et gammelt nonnekloster med 54 celler som er gjort om til hybler.

* Røyk og flammer i trappeoppgangen og i korridorene gjorde evakueringen fra bygget vanskelig, brannmannskapene måtte hente 15 personer ned med stige.

* Først ved 6-tiden fikk brannvesenet kontroll over flammene og kunne gjennomsøke bygget. Seks personer ble funnet omkommet, fire menn og to kvinner. En kvinne ble brakt til sykehus med alvorlige skader.

* En uke etter brannen slo Oslo-politiet fast at brannen skyldtes bar ild, en konklusjon som ble bekreftet i en rapport som ble lagt fram i begynnelsen av mars. Politiet ville imidlertid ikke slå fast at brannen var påsatt.

* Onsdag 18. mars ble en mann i 40-årene pågrepet, mistenkt for å ha stått bak brannen. Mannen er siktet etter den såkalte mordbrannparagrafen.

Oslo-politiet sendte ved 14-tiden i dag ut en pressemelding der de kunngjorde at de hadde pågrepet en mann i forbindelse med brannen som tok seks liv i Urtegata i desember i fjor.

«Finans- og miljøkrimseksjonen ved Oslo politidistrikt pågrep i dag en mann i 40-årene i forbindelse med etterforskningen av brannen i Urtegata 31 i Oslo 13. desember 2008. Til sammen seks mennesker omkom som følge av brannen.

Pågripelsen kommer på bakgrunn av en bred og omfattende etterforskning. Politiet har fått rettens medhold i at det er skjellig grunn til å mistenke vedkommende for å stå bak brannen.

Mannen, som er norsk statsborger, er på det nåværende tidspunkt siktet etter mordbrannparagrafen. Avhør av ham er påbegynt, og han vil bli fremstilt for varetektsfengsling en av de nærmeste dagene.»

Politiet vil holde en pressekonferanse mellom 16 og 18 i dag for å redegjøre nærmere, og vil foreløpig ikke gi ut mer informasjon. Det er ikke kjent hvilken tilknytning den pågrepne mannen har til branngården.

Brannen startet ved halv fire-tiden natt til lørdag 13. desember i fjor, i en av trappeoppgangene. Ifølge politiet var det tilførsel av bar ild som førte til brannen.

Brannvesenet kjempet i to og en halv time mot flammene, i bygården som ifølge mannskapene på stedet var forvirrende. Det fantes liten oversikt på hvor mange som befant seg i bygget, fordi leilighetene var delt opp i hybler og bofellesskap. Mannskapene reddet ned folk fra vinduer og tak.

Politiet var lenge usikre på hva som foranlediget brannen, men fikk kort tid etter brannen pyromantips fra naboer. De bekreftet først tidligere denne måneden at dødsbrannen var påtent.

Personvernpolicy