Vold mot barn varsles ikke ofte nok

<pBarnehager melder sjelden fra til barnevernet om barn som lever med vold og overgrep. Alvorlig, mener Redd Barna, som vil skjerpe beredskapen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at det ble registrert vel 7.000 bekymringsmeldinger til barnevernet i 2007 for barn i aldersgruppen 0–5 år. Av disse meldingene kom bare vel 1.000 fra barnehager. 262.000 barn går i barnehager her i landet.

Marianne Borgen, leder av Redd Barnas Norgesprogram, synes det er svært alvorlig at ikke barnehager i større grad melder fra til barnevernet når de er bekymret for et barn.

– Så lenge vi vet at det er et stort sprik mellom omfanget og antall barn som får hjelp av barnevernet, er det alvorlig at ikke barnehagene sier fra, sier hun til Aftenposten.

Redd Barna tror at gode rutiner gjør det enklere å si ifra, og har nå sendt ut en workshop til nesten 5.000 barnehager og 2.000 skoler. Hensikten er å få dem til å gå gjennom sine rutiner og utarbeide beredskapsplaner for å varsle om vold og overgrep. (©NTB)

Personvernpolicy