– Muslimer føler seg mobbet

Illustrasjonsfoto: Scanpix
Illustrasjonsfoto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pGeneralsekretær Shoaib Sultan i Islamsk Råd Norge mener politikerne mobber muslimer. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er skjedd en dramatisk endring i hva det er tillatt å si om muslimer. Nå er det nok, sier generalsekretær Shoaib Sultan til Dagsavisen.

Hijabdebatten, Siv Jensens snikislamisering og Martin Kolbergs utspill om radikal islam har dominert den politiske debatten de siste ukene. «Regelrett mobbing av norske muslimer», sier generalsekretær Shoaib Sultan i Islamsk Råd Norge, om den retningen han mener samfunnsdebatten har tatt.

– Politikerne drar debatten ned på et lavmål ved å angripe islam og muslimer i et forsøk på å vinne flere velgere før stortingsvalget i høst. Det skremmer mange norske muslimer, mener han.

– Det er tydelig at grensene for hva det er greit å si om muslimer er blitt dramatisk endret i løpet av bare de siste årene og at det nå er et massivt kjør. Det er ingen som ikke er imot voldelig ekstremisme og radikale grupperinger, men måten politikerne formulerer seg på fører til at utsagnene blir oppfattet som angrep på alle muslimer i Norge, sier Sultan.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Spesielt reagerte Islamsk Råd på uttalelsene partisekretær Kolberg ga til NRK i forrige uke om at Arbeiderpartiet skal nedkjempe radikal islam.

– Vi forventer noe annet fra Ap enn fra Frp. Kolbergs utsagn var ekstremt dårlig timet. Det kom på toppen av hijabdebatten og Frps snikislamisering og ble oppfattet som at Ap kaster seg på denne retorikken, sier Sultan. (©NTB)