Åpen for alle - alltid

- Kondomer hjelper ikke mot aids

KRITISK: Pave Benedikt XVI mener kondomer ikke hjelper i kampen mot aids. (Foto: Scanpix)
KRITISK: Pave Benedikt XVI mener kondomer ikke hjelper i kampen mot aids. (Foto: Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pPave Benedikt XVI mener kondomer ikke hjelper mot aids-epidemien, men tvert imot gjør situasjonen verre i afrikanske land hvor sykdommen er utbredt.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Yaounde (NTB-AFP-Reuters): I stedet mener han løsningen forutsetter «en åndelig og menneskelig oppvåkning», og vennskap med dem som lider av sykdommen.

– Aids er en tragedie som ikke kan overvinnes med penger alene. Den kan ikke overvinnes ved å dele ut kondomer, som til og med forverrer problemet, sa paven som tirsdag ankom Kamerun.

Paven skal i tillegg til Angola på sitt første besøk i Afrika, som etter planen skal vare i én uke.

Avholdenhet

Den romersk-katolske kirken har lenge vært motstander av kondomer og andre prevensjonsmidler. Men Benedikt har ikke tidligere uttalt seg direkte om dette omstridte spørsmålet.

Kirken har tidligere tatt til orde for seksuell avholdenhet som et middel for å stanse spredningen av hiv-viruset som fører til aids. Enkelte prester og nonner som jobber med aids-syke, har imidlertid stilt spørsmål ved Vatikanets strategi i en situasjon hvor over 20 millioner mennesker i det sørlige Afrika er bærere av viruset.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Økonomisk krise

Paven håper å bruke besøket til å skape oppmerksomhet rundt problemene afrikanske land møter på grunn av den globale økonomiske krisen. I tillegg håper han å styrke kampen mot korrupsjon.

I løpet av oppholdet i Kamerun skal han besøke flere hjelpeorganisasjoner, og møte lokale biskoper og muslimske ledere.

Det har imidlertid kommet kritikk mot besøket, spesielt etter at myndighetene rev flere markedsboder for å gjøre hovedstaden Yaounde mer presentable i forkant av pavens ankomst. (©NTB)