Hele den eksklusive bussturen - bare her!

Hele den eksklusive bussturen - bare her!
Hele den eksklusive bussturen - bare her!
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pABC Nyheter kom tett inn på Black Debbath-guttenes utrolige guidede rundtur ledet an av Kristopher Schau.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Episode 2: Fra sædfuck til blotterskauen

Etter 10 år i rockens tjeneste, har guttene i Black Debbath valgt å stoppe opp noen sekunder for å reflektere over hva de faktisk har fått til i løpet av en karriere der de foruten å spille meget hard rock, også gjennom sine tekster har vært med å sette dagsorden i den norske samfunnsdebatten.

Sanger som «Problemer innad i Høyre», «Vi må redde geirfuglen», «Den femte statsmakt» og ikke minst «Gjeninnfør hatten» er gode eksempler på det brennende engasjementet til det kunstneriske kollektivet.

Når det er sagt, Black Debbath har også brukt tid på å utforske mysteriene som oppstår i møtene mellom menn og kvinner. «Femogtredve og heit», «Jag är din pojkvän, yeah!», «Pussy In The Bank» og «Min kone forlot meg mens jeg sto og fiska» er utsøkte eksempler på bandets subtile tilnærming til kjærlighetens mange problemstillinger.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Black Debbath, som så dagens lys på Bøler, har også ved flere anledninger vist at deres hjerter banker ekstra hardt for norske tradisjoner og norsk litteraturhistorie. Det faktum at bandet har valgt å hylle folkelige og nasjonale helter som Martin Schanke og Kjell Hallbing vil styrke deres posisjon når norsk musikkhistorie en gang i framtiden skal skrives.

- Vi har lagt ned flere damer og slitt ut flere plektre enn en god del andre, er bare en av mange frittalende, men like fullt jordnære uttalelser fra et band som etter 10 år på veien har opparbeidet seg en livsvisdom knapt noen andre i kongeriket Norge kan matche.

I den eksklusive dokumentarserien «Debbathliv», har ABC Nyheter fulgt bandet på deres jubileumsturne.

Se episode 1 her: Dette er Debbatthliv.