Siktet etter natteravn-vold

En mann er siktet etter brutalt overfall av natteravn i Moss sentrum natt til søndag. (Illustrasjonsfoto: Natteravnene.no)
En mann er siktet etter brutalt overfall av natteravn i Moss sentrum natt til søndag. (Illustrasjonsfoto: Natteravnene.no)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<p25-åring nektet først å forklare seg som vitne. Nå er han siktet for overfall på 60 år gammel natteravn. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Natteravnene

Natteravnene startet i Sverige, og de første gruppene i Norge startet etter deres eksempel i siste halvdel av 1980-tallet.

Dette lokale initiativet rundt om i Norge var starten på det som skulle bli en landsomfattende bevegelse, og det opprettes stadig nye grupper.

Natteravnene har som mål å trygge nærmiljøet, og et ønske om å være tilstede for barn og unge.

Kilde: Natteravn.no

I helgen ble en 60 år gammel kvinnelig natteravn brutalt slått ned utenfor utestedet «Lucky & Børsen» i Moss sentrum. Politiet lette søndag etter to ukjente menn i 25-årsalderen.

Mandag hentet politiet en 25 år gammel mann på hans arbeidsplass.

Påtalemyndigheten har besluttet å sikte ham for legemsbeskadigelse eller medvirkning til dette, sier kriminalsjef Jan Pedersen til Mossdagblad.no.

Politiet vet fremdeles ikke noe om den andre mistenkte i saken.

- Det er fortsatt i det blå. Vi vet ikke hvem dette er, sier Pedersen.

- Grisebanket

Kvinnen som ble overfalt fikk påvist nesebrudd, brukket arm og mulig hjernerystelse, og måtte fraktes videre fra Moss til sentralsykehuset i Fredrikstad for behandling. 60-åringen var en av de frivillige natteravnene som gikk rundt i Moss sentrum natt til søndag.

Det var ved 02.00-tiden at hun ble brutalt overfalt av en mann. Ifølge vitner skal mannen ha tatt fart før han sparket kvinnen da hun lå nede.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det så ut som om hun var blitt grisebanket. Folk her i gata er veldig fortvilet. Ikke bare var hun natteravn, men hun var også en eldre kvinne. Hvem gjør noe slikt, sa et vitne til Dagbladet.no.

Politiet i Moss har fremdeles flere vitner som skal avhøres.

- Det er mange som har sett dette. Vi utelukker ikke at gjerningsmennene kan ha vært aggressive overfor andre som var uten den kvelden, sier kriminalsjef Jan Pedersen.

Massiv støtte

Natteravnene opplever en massiv støtte etter voldsepisoden i helgen, melder P4.

Leder i Natteravnrådet, Leif Gjersbakk, tror den uprovoserte voldshandlingen har gjort nordmenn sinte og engasjerte og at det vil bidra til at flere vil gå natteravn.

Han tror det er lite de kunne ha gjort annerledes for å unngå at dette skjedde.

- Vi evaluerer reglene våre hele tiden, men i dette tilfellet kan vi ikke se at reglene hadde noen betydning, for det var så uprovosert, sier han til P4.