Ble for sterk for Moan

Ble for sterk for Moan
Ble for sterk for Moan
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pMagnus Moan leverte igjen et forrykende langrenn, men sammenlagtseieren i verdenscupen i kombinert ble etter all sannsynlighet tapt. Anssi Koivuranta ble for sterk i Vikersund.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

For finnen leverer best som kombinertløper. Også i Vikersund vant han hopprennet. Dermed kunne han gå ut langt foran Moan i langrennet. Nordmannen startet som nummer 24.

Moan gikk seg riktig nok opp med nok et svært godt langrenn, men tredjeplassen gjør at han er 99 poeng bak Koivuranta i sammendraget. Finnen seiret 13,2 sekunder foran nordmannen.

Tynn teori

- Nå er det bare en teoretisk mulighet igjen. Moan må vinne det siste rennet, mens Koivuranta ikke tar poeng. Da må han stå over eller ramle og brekke beinet, og det håper vi jo ikke på, sa sportssjef Kjetil Strandbråten til NTB.

Moan deppet ikke over at verdenscupen etter all sannsynlighet ble tapt.

- Den dagen da jeg ikke er fornøyd med en plass på pallen, så gir jeg meg som kombinertløper. Jeg håpet å ta igjen Anssi, men han var bedre i bakken. Jeg må si gratulerer til Anssi, sa han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg kommer til å huske denne dagen, fordi vi konkurrerte foran fantastiske supportere som messet navnet mitt. Det var gøy, la Moan til.

Tar av seg hatten

For Strandbråten var det trist at Moan ikke gikk til topps, men Koivuranta imponerte.

- Jeg må ta av meg hattene for Koivuranta. Han hoppet bra og gikk bedre enn han har gjort tidligere. Jeg er fornøyd med Magnus også, han gjorde sitt beste hopp i denne bakken og gikk bra. Men han tapte for en Koivuranta som var bedre, la sportssjefen til.

Gjennom hele året har Koivuranta og Moan dominert. 14 av de 24 verdenscuprenne er blitt vunnet av de to (sju hver). I tillegg har de flere pallplasser (Moan 3 og Koivuranta 8).

Verdig vinner

- Det er de to som har dominert hele tiden, og Magnus sa i går at uansett hvem som vinner sammenlagt, så er det en fortjent vinner. Koivuranta er en verdig sammenlagtvinner, sa Strandbråten til NTB.Amerikanske Bill Demong, tok 2.-plassen, 6,5 sekunder bak Koivuranta.

Øvrige norske plasseringer: 14) Petter Tande, 16) Håvard Klemetsen, 19) Jan Schmid, 21) Ole Martin Storlien, 22) Mikko Kokslien, 25) Espen Rian, 27) Jan Christian Bjørn, 31) Jonas Nermoen og 45) Torkild Aam Rasmussen.

Ole-Christian Wendel fullførte ikke konkurransen.