Tre skadd i skytedrama i Oslo sentrum

Tre skadd i skytedrama i Oslo sentrum
Tre skadd i skytedrama i Oslo sentrum

<pTre menn i 20-årene, blant dem en dørvakt, ble skadd da en mann løsnet flere skudd i Karl Johans gate i Oslo natt til lørdag. Politiet vil ha publikums hjelp til å finne en gjerningsmann, som skal ha forlatt stedet i bil.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skuddene ble avfyrt ute på gata i nærheten av utestedet Sir Winston i Karl Johans gate 12 rundt klokken kvart over tre.

- To av de skadde er utenfor livsfare, mens skadeomfanget er uavklart for den siste, forteller politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til NTB.

Ifølge VG Nett er en av de skadde en dørvakt.I tillegg til dem som ble truffet av skudd, ble en kvinne i 20-årene fraktet til sykehus med lettere hodeskader. Årsaken er trolig at hun falt i kaoset som oppsto under skytingen.

Stakk av i mørk bil

Den antatte gjerningspersonen er beskrevet som en mann med afrikansk utseende, kledd i svart jakke og med caps. Han skal være rundt 170 centimeter høy.

- Han løp fra stedet, satte seg i en bil ved Burger King i Dronningensgate og forsvant så fra stedet. Bilen beskrives som en mørkegrønn Golf stasjonsvogn, forteller vaktleder Lennart Kyrdalen ved Sentralvakten i Oslo politidistrikt til NTB.

Kameraer


Politiet vil innhente opptak fra overvåkingskameraer i området, i tillegg til å gjøre videre undersøkelser på åstedet og avhøre vitner.

- Det var mange vitner til skytingen, og de vil nå bli avhørt. Noen er allerede avhørt av patrulje på stedet, men vil også bli grundigere avhørt. Vi er også i gang med avhør av én av de fornærmede, forteller politiadvokat Kraby.

Politiet vil gjerne ha tips fra publikum.- Det kan være vitner som har vært i tilstøtende gater har sett gjerningsmannen løpe fra stedet. Vi er interessert i å få vite hva de har observert, sier Kraby.

Krangel på utested


Politiet tror skyteepisoden startet med en krangel inne på utestedet Rå, hvor både de fornærmede og gjerningsmannen var gjester.- Det er for tidlig å si noe om hva den krangelen har vært om. Ingenting tyder på at det har vært noen forbindelse mellom dem, sier politiadvokaten.

Ifølge Aftenposten.no skal krangling om rekkefølgen på utdelingen av jakker fra garderoben hos Rå ha vært foranledningen for skyteepisoden. (©NTB)

Personvernpolicy