Her scorer Cahill et av sine enkleste mål

<p><span style="font-weight: bold" class="Apple-style-span">SERVERT PÅ SØLVFAT:</span> Tim Cahill fikk stå helt alene og heade inn 1-0 i West Bromwich' åpne mål. Da Louis Saha la på til 2-0 i annen omgang, var en viktig Everton-seier i boks. Nå setter laget press på Arsenal som ligger på 5. plass.</p><p>Foto: AFP/Scanpix.</p>
SERVERT PÅ SØLVFAT: Tim Cahill fikk stå helt alene og heade inn 1-0 i West Bromwich' åpne mål. Da Louis Saha la på til 2-0 i annen omgang, var en viktig Everton-seier i boks. Nå setter laget press på Arsenal som ligger på 5. plass. Foto: AFP/Scanpix.

<pKollaps i West Bromwich-forsvaret.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Everton–West Bromwich 2–0.

Det forekommer ikke så rent sjelden at West Bromwich åpner Premier League-kamper godt, sjanseskapende og offensivt, drevet av sin ambisjon om å spille ut motstanderen langs bakken – for så å få en real smell på kjeften.

Dagens bortemøte med formsterke Everton ble intet unntak.

Og som så ofte før kunne West Brom bare takke seg selv – og en kollektiv kollaps i eget forsvar.

Riktignok er hverken forsvaret eller keeper Scott Carson helt fremmed for tabber, men Evertons Tim Cahill kunne umulig bedt om en større gavepakke.

Den sylskarpe australieren, Evertons kanskje farligste spiller på dødball, fikk stå fullstendig alene etter et frispark, og med Carson helt ute på bærtur kunne han problemfritt heade ballen inn i det åpne buret til 1–0 og sitt syvende ligamål for sesongen.

Lignet på offside

Cahill var kanskje noen centimeter offside, men dommer Steve Bennett godkjente scoringen. Det var Evertons 20. (!) på dødball denne sesongen.

Da var bare 36 minutter spilt, West Bromwich hadde vært best, Marc-Antoine Fortuné hadde skapt de fleste av kampens farligheter – og ennå hadde laget mye på lager.

Tabelljumboen presset Everton i håp om å utligne, og kom nærmest etter en knapp time. Ballen ble headet mot mål, men Leighton Baines maktet så vidt å redde på streken.

Saha tilbake med kjempemål

Men mens West Bromwich slipper inn enkle mål og sliter med å score på sjansene, har Everton lært kunsten å avgjøre jevne kamper til egen fordel.

20 minutter gjensto da Louis Saha gjorde kort prosess. Angriperen har vært lenge skadet, men da han kom inn som innbytter i ettermiddag, var det ingen tegn til problemer.

Saha vendte lekkert på 20 meter, klinket ballen i det lengste hjørnet bak en sjanseløs Carson, og fikset Everton 2–0.

I ryggen på Arsenal

Luke Moores kanontreff som sendte ballen i tverrliggeren i sluttminuttene, var bare en av mange farlige muligheter, og oppsummerte en frustrerende dag for West Bromwich.

Everton tok en ufortjent seier, og klatret med det opp i ryggen på Arsenal på 5. plass – bare ett poeng bak London-laget, som møter Fulham senere i dag.

West Bromwich gikk på sitt tredje strake tap, og står plantet på bunnen av tabellen.

Personvernpolicy