Nesten, nesten og atter nesten

SLITEN OG LEI: Therese Johaug (t.h.) var helt utslått i målområdet etter løpet og blir her trøstet av Kristin Størmer Steira etter kvinnenes 30 km. på Vesec stadion i VM på ski i Liberec i Tsjekkia lørdag. FOTO: Scanpix
SLITEN OG LEI: Therese Johaug (t.h.) var helt utslått i målområdet etter løpet og blir her trøstet av Kristin Størmer Steira etter kvinnenes 30 km. på Vesec stadion i VM på ski i Liberec i Tsjekkia lørdag. FOTO: Scanpix

<pTherese Johaug og Kristin Størmer Steira kapret 4.- og 5.-plassen på tremila i ski-VM lørdag. Polske Justyna Kowalczyk vant en klar seier.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Johaug og Størmer Steira lå lenge svært godt an, men måtte gi tapt for Kowalczyk da den polske skiathlomvinneren dro ifra i siste motbakke. De to norske måtte også se seg slått i spurten om medaljene.

Fire løpere kom sammen inn på oppløpet i kamp om de to siste medaljene, åtte sekunder etter Kowalczyk. Russiske Jevgenja Medvedeva kapret sølvet, like foran ukrainske Valentina Sjevtsjenko.

Johaug kom inn rett foran Størmer Steira.

Pigg

– Jeg følte meg veldig pigg i dag, hadde gode ski og var kanskje litt ivrig. Jeg fikk det skikkelig på slutten, opp siste bakken var jeg så stiv som jeg aldri har vært før, sa Johaug til NRK.

– Men herregud, fjerdeplass i VM er veldig bra, det er noe å bygge videre på, la hun til.

– Det var en bra og heroisk innsats. Thereses fjerdeplass er veldig bra. Det er litt ergerlig å bli nummer fire, men Thereses mål var å bli topp fem. Sett ut fra det, og den måten hun gikk på, så er nok hun fornøyd, sa sportssjef Åge Skinstad til NRK.

– Kristin hadde ikke en like bra dag som på skiathlomen (sølv). Det er litt kjedelig å havne like utenfor pallen, sa sportssjefen.

Kjempeinnsats

Junioren Marthe Kristoffersen gikk inn til 12.-plass. Ingvild Flugstad Østberg gikk inn til 37.-plass, seks minutter og 25 sekunder bak teten.

– Pallen glapp så vidt det var, men jeg synes jentene gjorde en kjempeinnsats. De vi hadde foran der er ikke noen spurtere. Jeg var optimistisk underveis, men det var nok en liten fordel å gå bak, sa landslagstrener Egil Kristiansen.

Norge endte med bare en langrennsmedalje i Liberec. Det var Størmer Steiras sølv på skiathlomen. Så dårlig har det ikke gått siden VM i Falun i 1993.

– Det er jeg som har ansvaret 100 prosent for det. Vi har løpere som har potensial, så jeg er rimelig optimistisk, sa landslagstreneren.

Personvernpolicy