Boikotter rasismekonferanse

Israels utenriksminister Tzipi Livni roser USA for å ta avstand til FN-konferansen  mot rasisme som Israel mener er antisemittisk og antiisraelsk. FOTO: Scanpix
Israels utenriksminister Tzipi Livni roser USA for å ta avstand til FN-konferansen mot rasisme som Israel mener er antisemittisk og antiisraelsk. FOTO: Scanpix

<pUSA nekter å stille opp i FN-konferansen om rasisme. Israel roser amerikanerne.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israel roser USA for å ha trukket seg fra en FN-konferanse mot rasisme som Israel mener er antisemittisk og antiisraelsk.

– Jeg gratulerer USA med avgjørelsen, som viser at USA står fast på sitt engasjement for Israel, sier politikeren Silvan Shalom fra høyrepartiet Likud.

Også utenriksminister Tzipi Livni roser USA, og hun ber flere land gjøre det samme som amerikanerne.

– Under dekke av å bekjempe rasisme, er denne konferansen uten skam antisemittisk og antiisraelsk, sier Livni. Hun og andre kritikere mener at arabiske land misbruker konferansen til å beskylde Israel for rasisme.

USA har foreslått endringer i resolusjonen som setter rammen for Verdenskonferansen mot rasisme som avholdes i Genève 20. til 24. april. Men forslaget ble avvist, dermed har USAs regjering gitt beskjed om at USA ikke vil være med.

Også Israel og Canada vil boikotte konferansen.

Da konferansen ble holdt for første gang i september 2001, marsjerte Israel og USA ut den fjerde dagen i protest mot en resolusjon som arabiske land ønsket å få vedtatt. I resolusjonsforslaget ble det fremholdt at sionisme var å ligne med rasisme. (©NTB)

Personvernpolicy