– Fem raketter skutt mot Israel fra Gaza

Gjenoppbyggingen av Gazastripen vil trolig ikke komme i gang før det blir en varig våpenhvile mellom Israel og Hamas på Gazastripen, men det at begge parter fortsetter med sporadiske angrep, gjør sjansene for en slik avtale enda mindre. Her er EUs utenrikssjef Javier Solana på besøk ved en skole nord på Gazastripen som ble ødelagt av israelsk bombing under krigen. (Foto: Reuters / Suhaib Salem / SCANPIX)
Gjenoppbyggingen av Gazastripen vil trolig ikke komme i gang før det blir en varig våpenhvile mellom Israel og Hamas på Gazastripen, men det at begge parter fortsetter med sporadiske angrep, gjør sjansene for en slik avtale enda mindre. Her er EUs utenrikssjef Javier Solana på besøk ved en skole nord på Gazastripen som ble ødelagt av israelsk bombing under krigen. (Foto: Reuters / Suhaib Salem / SCANPIX)

<pDen skjøre våpenhvilen på Gazastripen ble satt under enda mer press lørdag da en rekke raketter ble skutt mot Israel fra det Hamas-kontrollerte området.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge det israelske militæret ble det skutt ut fem raketter. En av dem skal ha truffet en skole nær byen Ashkelon, men ingen personer ble drept eller såret. Skolen skal ha vært stengt.

Palestinere på Gazastripen har skutt over 100 raketter og granater mot Israel siden Israel og Hamas kunngjorde våpenhvile 18. januar.

Israel har på sin side gjennomført flere målrettede luftangrep mot personer, antatte våpenlagre og smuglertunneler på Gazastripen.

Egypt forsøker å megle fram en varig våpenhvile mellom partene, men så langt har det vært lite bevegelse i forhandlingene. Israel krever at soldaten Gilad Shalit settes fri før landet vil gå med på å åpne grensene til Gazastripen, men det vil ikke Hamas godta.

Avgjørelsen om å knytte Shalit-saken til forhandlingene, fikk Israels sjefsmegler i Kairo til å gå sterkt ut mot sin egen regjering. Det førte denne uken til at sjefsmegleren fikk sparken av statsminister Ehud Olmert.

Personvernpolicy