Angrer ikke på hardkjøret

Angrer ikke på hardkjøret
Angrer ikke på hardkjøret

<pOpposisjonen på Stortinget angrer ikke på hardkjøret mot justisminister Knut Storberget (Ap). Den sykmeldte statsråden har møtt et berg av kritikk de siste ukene.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi må få lov til å gjøre jobben vår. Det er tøft noen ganger i politikken, men kritikk får man tåle. Jeg ville ikke ha gjort noe annerledes om jeg fikk sjansen til det, sier Høyres justispolitiske talskvinne Elisabeth Aspaker til NTB.

Sammen med Frps Jan Arild Ellingsen har hun vært blant Storbergets argeste kritikere. Justisministeren har den siste tiden fått mye kjeft for sin håndtering av omstridte spørsmål som hijabsaken, politidirektørens åremål, blasfemiparagrafen og bemanningsproblemene i politiet.

- Ingen statsråd har vært så glad i presse og publisitet som Storberget, og da må han være forberedt på verbale svingslag. Han har håndtert disse sakene dårlig, sier Aspaker.

- Like ille selv


Frps fremste justispolitiker Jan Arild Ellingsen har gjentatte ganger refset Storbergets innsats fra Stortingets talerstol. Det har vært helt på sin plass, mener han.

- Vi har ikke vært for stygge med ham. Storberget var like streng mot Venstres Odd Einar Dørum som var justisminister i forrige periode. Han må tåle å høre det når han ikke leverer, sier Ellingsen.

Frp-politikeren mener det er den tøffe hverdagen i Justisdepartementet som har innhentet Storberget.

- Hverdagen har blitt tøffere enn selv en så positiv fyr som Knut Storberget hadde forventet da han ble justisminister, sier Ellingsen.Opposisjonen har vært fantasifull i sin omtale av justisministeren.

Dagbladet.no har samlet flere av de heftigste karakteristikkene: Frp har kalt ham «en belastning», «regjeringens svakeste ledd», «Vingleberget» og «politisk tosk», Høyre-leder Erna Solberg mente han framsto som en stakkar under hijab-saken, mens Venstres Lars Sponheim sa han var en «hopp og sprett-minister» som er for lett til å være statsråd.

- Blåser hardt


- Han tåler ikke kritikk, lytter ikke og er nok best som medgangspolitiker, sa Politiets Fellesforbunds leder Arne Johannessen da politistreiken var et faktum.På fagforbundets egne debattsider ble Storberget kalt «komiske Knut» i anonyme innlegg.

- Det er veldig trist at han er syk. Vi sender blomster og ønsker god bedring, sier Johannessen til NTB. Han mener likevel Storberget må tåle kritikken som er kommet.

- Det er en reell krise i norsk politi, noe som sliter på alle parter. Selv om det blåser hardt på toppene, må en statsråd være forberedt på kritikk, sier PF-lederen.

Sykmeldt


Justisminister Knut Storberget (Ap) ble lagt inn til utredning ved Aker universitetssykehus onsdag ettermiddag. Fredag ble han skrevet ut fra sykehuset med to ukers sykmelding.

- Justisminister Knut Storberget har hatt en fysisk reaksjon på tung arbeidsbelastning over tid. Tilstanden er etter forholdene bra, opplyser Justisdepartementet.

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité vil avvente behandlingen av hijab-saken til Storberget er tilbake på jobb. Komiteens mindretall av Høyre og Frp krever svar på flere spørsmål om håndteringen av hijab-saken, og sendte tirsdag brev til Storberget og statsminister Jens Stoltenberg (Ap). Noe svar ventes ikke å komme før tidligst i neste uke.

Kultur- og kirkeminister Trond Giske (Ap) har overtatt Storbergets arbeidsoppgaver inntil videre. (©NTB)

Personvernpolicy