Nå blir du stemplet i taxfreen

Taxfree: Fra mandag innføres det nye regler.
Taxfree: Fra mandag innføres det nye regler.

<pFra mandag blir det nye regler i taxfreen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Toll og avgiftsdirektoratet mener at det er alt for lett å handle over kvoten når man er ute og reiser. Derfor blir det fra 1. mars innfør nye regler for kjøp av alkohol og tobakk i taxfreen, skriver Aftenposten.

Mulig å bruke reisebevis flere ganger

Reglene har tidligere vært at kundene viser frem reisebevis når de handler kvoten sin. Men nå til dags er det sjelden folk bruket billetten som reisebevis, men andre type bevis, som e-postbekreftelse, kvittering ved automatinnsjekk, billettbekreftelse på sms eller bekreftelse av seteplassering ved gate.

Problemet med dette er at det er mulig for reisende å benytte seg av hver av disse bevisene, og dermed handle flere ganger. Det er også mulig å bruke et bevis flere ganger for eksempel skrive ut mange eksemplarer e-postbekreftelsen.

Bedt om forslag

Henning Røine, fungerende underdirektør i Toll-og avgiftsdirektoratet, uttalte til Aftenposten tidligere i år at de har derfor bedt den største aktøren i det norske markedet, Travel Retail Norway, om å komme med forslag om hvordan man kan sikre seg at de norske kvotebestemmelsene ikke kan overskrides.

Stempling

Morten Evjan, sjef for Travel Retail Norway forteller til Aftenposten fredag at alle kunder som vil kjøpe alkohol og tobakk for kvoten sin blir bedt om å legge høyre pekefinger på en stempelpute. Stempelblekket er allergitestet og blir også brukt på utesteder som adgangskontroll. Det synes bare i UV lys og holder i et døgn. Kunder som ikke kan vise frem en ustemplet pekefinger får ikke handle, med mindre de viser kvittering på at de ikke har handlet opp hele kvoten sin.

Personvernpolicy