19-åringen innrømmer drap

<strong>GJENNOMBRUDD:</strong> Politiinspektør Hanne Kristin Rohde viste på en pressekonferanse under etterforskningen et bilde av Geir Stene som ble funnet drept i sin mors leilighet på Haugenstua i Oslo.Foto: Morten Holm / SCANPIX
GJENNOMBRUDD: Politiinspektør Hanne Kristin Rohde viste på en pressekonferanse under etterforskningen et bilde av Geir Stene som ble funnet drept i sin mors leilighet på Haugenstua i Oslo.Foto: Morten Holm / SCANPIX

<pEn person er pågrepet for drapet på Geir Stene på Haugenstua i Oslo, bekrefter Oslo politidistrikt. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 19 år gammel mann er pågrepet for drapet på Geir Stene på Haugenstua i Oslo, opplyser politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved Oslo politidistrikt.

– Mannen meldte seg hos oss sammen med sin advokat kl. 23.30 torsdag og vedgikk drapet. Mannen hadde tidligere på dagen vært inne til avhør som vitne – som ett av flere vitner, sier politiinspektør Rohde til NTB.

Mannen var i nye avhør på politistasjonen fredag.

Preget av kamp

Geir Stene ble drept i sin mors leilighet på Haugenstua i begynnelsen av januar. Han bodde i leiligheten mens moren var på ferie. Stene ble funnet av familiemedlemmer. Både leiligheten og offeret bar preg av kamp.

Politiet uttalte like etter drapet ifølge TV 2 at de hadde håp om at gjerningspersonen kunne ha lagt igjen biologisk materiale i leiligheten. I så fall kan de ha hatt personens identitet i sitt DNA-register.

Politiinspektør Rohde sier til NTB at dette spørsmål er ett av dem som man håper den videre etterforskningen skal gi svar på.

For få dager siden ble det kjent at politiet i Oslo har satt 15 ekstra etterforskere i arbeid med å løse uoppklarte drapssaker. Det gjelder knivdrapet på Vegard Bjerck på Skøyen før jul, og Haugenstua-drapet.

Dødsårsak

Geir Stene er blitt obdusert, og 19 åringen skal så langt ha gitt uttrykk for at han drepte Stene. Politiet vil foreløpig likevel ikke gå ut med hvordan Stene er blitt drept. Rohde kan heller ikke gi opplysninger om hvilket motiv 19-åringen skulle ha hatt.

– Mannen er et relativt nytt bekjentskap for oss. 19-åringen har bare vært i kontakt med oss i forbindelse med mindre saker, sier Rohde.

Politiinspektøren sier hun vet veldig lite om den kontakten som 19-åringen eventuelt har hatt med Geir Stene.

At drapet kan ha noe å gjøre med at Stene, samme dag som han ble drept tok ut flere tusen kroner fra banken, anser politiinspektør Hanne Kristin Rohde som ren spekulasjon. (©NTB)

Personvernpolicy