Mamma Mia-stjerne i norsk komedie

Hans Petter Moland  og den svenske skuespilleren Stellan Skarsgård (t.h.) på Filmfestivalen i Haugesund i 2000 i forbindelse med filmen «Aberdeen»(Foto: Heiko Junge / SCANPIX)
Hans Petter Moland  og den svenske skuespilleren Stellan Skarsgård (t.h.) på Filmfestivalen i Haugesund i 2000 i forbindelse med filmen «Aberdeen»(Foto: Heiko Junge / SCANPIX)

<pHans Petter Moland fikk i dag pengestøtte til sort komedie med Stellan Skarsgård i hovedrollen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Mamma Mia»-stjernen Stellan Skarsgård er tiltenkt hovedrollen når Hans Petter Moland skal regissere sin sjette langfilm «Regnskap». Filmen skal produseres av Paradox og i dag ble det klart at prosjektet får 6,5 millioner i produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt.


På instituttets hjemmesider kan man lese at «Regnskap» er en svart komedie om hvor vanskelig det er å eldes med verdighet - også for kriminelle. Den handler om Ulrik som slipper ut av fengsel etter å ha sonet 12 år for drapet på sin kones elsker. Historien er skrevet av den prisbelønnede danske manusforfatteren Kim Fupz Aakeson, kjent for blant annet suksessen «Den eneste ene».

Gamle kjente

Det er ikke den første gangen de to filmveteranene jobber sammen. Stellan Skarsgård har tidligere spilt i Moland-filmene «Kjærlighetens kjøtere» og «Aberdeen».

De siste årene har svensken gjort store Hollywood-filmer som «Pirates of the Carribean» og «Mamma Mia!». Han er også kjent for å gjøre smalere produksjoner som Lars Von Triers «Dogville».

I mai blir Skarsgård å se i oppfølgerfilmen til «Da Vinci-koden», «Engler & demoner». For øyeblikket skal han være midt i innspillingen av «Frankie and Alice» hvor han spiller mot Halle Berry.

Ny dokumentar fra Olin

Også Margreth Olins nye dokumentar fikk penger av Norsk Filminstitutt i dag. «Oss & de andre» er en kinodokumentar om norsk asylpolitikk. Olin skal selv produsere filmen og vil følge mennesker fra ankomst til registrering, innlosjering og venting. Selskapet hennes Speranza as har mottatt 2,9 millioner kroner i produksjonstilskudd .

Personvernpolicy