– Acta er en elendig huseier

<strong>Trøtt:</strong> Sakina Mohieddin bor i en av Actas leiligheter i Malmö med sine fire barn. – Vi blir trøtte og syke av og bo her, sier hun. Foto: Andreas H. Lunde / ABC Nyheter
Trøtt: Sakina Mohieddin bor i en av Actas leiligheter i Malmö med sine fire barn. – Vi blir trøtte og syke av og bo her, sier hun. Foto: Andreas H. Lunde / ABC Nyheter

<p– Hadde de vært medlemmer hos oss så hadde vi kastet dem ut, sier administrerende direktør for Fastighets­ägarna Syd, en bransjeforening for svenske huseiere.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Hadde de vært medlemmer hos oss så hadde vi kastet dem ut, sier administrerende direktør Stefan Liindvall i Fastighets­ägarna Syd , en bransjeforening for huseiere, til Sydsvenskan.

Acta, som eier mange av de dårligste av boligene i Herregården, er en elendig huseier.

- De skader hele bransjens rykte, raser Lindvall.

Noen av problemene som nevnes er råtne vinduer, mugg og sopp og kakerlakker.

– Ingen skal behøve å bo under slike forhold, sier direktøren.


Ordføreren i Malmö har tidligere i uken holdt det norske selskapet Acta medansvarlig for forslummingen i Rosengård, bydelen som Frp-formann Siv Jensen omtaler som skrekkeksempel på «snikislamisering».

I følge Sydsvenskan kjøpte Acta noen av de dårligste leilighetene i Herregården i 2004. Siden den gang skal forholdene bare ha blitt værre.

Holder Acta ansvarlig

Malmös ordfører, Ilmar Reepalu, mener det norske selskapet Acta er medansvarlig for forslummingen i Rosengård, bydelen som Frp-formann Siv Jensen omtaler som skrekkeksempel på «snikislamisering».

– De eier rundt 800 leiligheter i bydelen, den bydelen som Fremskrittspartiet i Norge mener er en innvandrergetto med slumlignende forhold, sier Reepalu.

– Disse forholdene, som noen mener ligner en slum, skyldes i stor grad forholdene i Actas leiligheter. Det er kakerlakker, mugg, råte og rust. Forhold ingen mennesker bør leve under, og som vi nå er i dialog med selskapet om å rette på, sier ordføreren.

Vil ikke kommentere

Acta ønsker ikke å kommentere påstanden fra Malmö-ordføreren, men informasjonssjef Rune Wangsmo sier at leilighetene er et problem de er klar over.

– De er over 30 år gamle, og nesten alt av inntektene har gått til vedlikehold. Vi har brukt mer enn normalt på vedlikehold her, sier Wangsmo til P4.

Mye penger

Seddighe Sahrabaghi i Hyresgästföreingen, Sveriges største leieboerforening, mener dette ikke kan stemme.

– I følge våre beregninger sitter Acta igjen med omtrent 2000 kroner per leilighet hver månede, Sahrabaghi til ABC Nyheter.

– De eier over 800 leiligheter i området, og når de ikke bruker omtrent noe av inntektene på vedlikedhold så er det klart at de sitter igjen med mye penger i løpet av et år.

– Nå skal også arbeidet trappes opp for å forbedre standarden, sier Wangsmo.


Reepalu hevder på sin side at kommunens egne leiligheter i Rosengård har gode forhold.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus