Forventer søksmål fra foreldre

Disse barna er så heldeige å ha fått barenhageplass. Nå forventer Private Barnehagers Landsforbund at  mange foreldre som ikke har fått barnehageplass, saksøker kommunene. Illustrasjonsfoto: Colourbox.
Disse barna er så heldeige å ha fått barenhageplass. Nå forventer Private Barnehagers Landsforbund at  mange foreldre som ikke har fått barnehageplass, saksøker kommunene. Illustrasjonsfoto: Colourbox.

<pFra høsten kan foreldre uten barnehageplass saksøke sin kommune. Mange vil fortsatt mangle plass både i Oslo og Bergen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Private Barnehagers Landsforbund (PBL) venter nå at rasende foreldre går til søksmål mot kommunene, skriver Dagsavisen.

På landsbasis sto 2.415 barn på venteliste ved årsskiftet. Fra og med høsten kan foreldre som ikke får barnehageplass, med loven i hånd saksøke sin kommune. Det vil gi trøbbel for kommuner som sliter med å innfri løftet om full barnehagedekning.

– Lovavdelingen vår sitter klar, for vi forventer at noen foreldre vil gå rettens vei dersom de ikke får barnehageplass, sier Jørn-Tommy Schjelderup, informasjonssjef i PBL.

Han tror at foreldre er oppmerksomme på den lovfestede retten etter mye oppmerksomhet rundt temaet, og at mange vil benytte seg av muligheten til å kreve erstatning for tapt arbeidsinntekt hvis kommunen ikke kan tilby barnet plass.

Flere kommuner sliter med å oppfylle den lovfestede retten til barnehageplass, og spesielt gjelder dette Oslo og Bergen. Av de 2.415 barna på venteliste sogner 1.048 til Oslo og 450 til Bergen. (©NTB)

Personvernpolicy